2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

5-vuotisjuhla 22. marraskuuta
Suomen Mallaswhiskyseuran 5-vuotisjuhla lähestyy. Ajankohta on lauantai 22 marraskuuta kello 16. Juhlapaikka on Soutupaviljonki (Soutustadion). Soutupaviljonki sijaitsee Toivo Kuulan puistossa Helsingin Töölössä. Merikannontien ja Kesäkadun risteyksestä kohti merta noin 30 metriä niin olet perillä (HPY:n puhelinluettelon karttasivu 38 vasen yläkulma).

Seura osallistuu juhlakustannuksiin omalla panoksellaan mutta osan kustannuksista perimme osallistujilta (30 euroa/ hlö).

Ohjelmaluonnos:
Klo 16.00
Juhlavieraiden vastaanotto, Tervetuliaismalja, Juhlan avauspuhe, Laulua, Juhlapuhe, Päivällinen

Noin klo 19.00
Juhlatasting, Laulua, Vapaata seurustelua, Laulua

Klo 21.00
Tilaisuus päättyy

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tasting Tampereella 8. marraskuuta
Tampereen jäsenistö pisti hihat heilumaan ja tuloksena on mallasviskien ja single still –rommien välinen yhteenotto. Alustava sotasuunnitelma on seuraavanlainen (jos muuttuu, niin parempaan suuntaan):

Viskit:
Oban 1987 Double Matured, Teerenpelin Rommi Wood Finish

Rommit:
Enmore Demerara 11 Y.O. Cask Strength, Rockley Still 16 Y.O. Fino Sherry Finish, Port Morant 12 Y.O. French Oak

Tastingin hinta 20 euroa. Paikkana Ravintola/Sikarikauppa Tuulensuu (Hämeenkatu 31) klo 15:00-17:00. Ravintolan ja rommit esittelee Sami Lappalainen. Viskit esittelee Janne Suominen ja/tai vieraileva tähti. Tuulensuu löytyy helposti, eli rautatieasemalta marssitaan Hämeenkatua pitki lähes sen toiseen päähän (n.1km). Kun marssii vasenta puolta, niin löytää varmimmin paikalle.

Tuulensuusta löytyy erikoisempien rommien ohella myös paljon bongailtavaa portviinien, belgioluiden ja sikarien ystäville, eli aikaa kannattaa varata ohi varsinaisen tastingin. Voimme täsmäiskeä myös lähistön viskiravintoloihin, jos ennakkopalaute sitä vaatii. Paikkoja rajoitetusti. Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 3.11.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tasting Pikkulinnussa 15. lokakuuta
Whiskyseurassa tapahtuu taas. Seuraava tasting-tilaisuus pidetään Itä-Helsingissä Puotilassa ravintola Pikkulinnussa keskiviikkona 15. lokakuuta alkaen klo 18. Tastingwhiskyt ovat kaikki erinomaisia ja osa suht harvinaisiakin.

Maisteltavana ovat:
Locke´s (Irish Malt), Strathisla 12 y (skottimaltti), Talisker distillers edition, 1989 (skottimaltti), Aberlour 100 proof (skotticask), Ardbeg 10 y (Islay Malt)

Huipputavaraa siis. Tastingwhiskyt /- whiskeyt esittelee ravintolotsija Markku Ristevirta. Tastingin hinta on 20 euroa. Pikkulintuun on helppo löytää. Osoite on Klaavuntie 11 ja paikalle pääsee hyvin Metrolla - Puotilan metroasemalta n. 50 metrin kävely. Vainu ohjaa metroasemalta oikeaan suuntaan. Ilmoittautumiset viimeistään maanataina 13. lokakuuta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tasting-tilaisuus Pressiklubilla 24.4.2003

NIKKA BLEND
Nikka Whisky Distilling Co
Tislaamot: Yoichi Distillery, 1934, Hokkaido Plant, Japan ( Est. Masataka Taketsuru )

Seloste:Tuote on sekoiteviski, jonka pohjana on Nikka Yoichi Single Malt ja Nikka Sendai Single Malt. Sekoitteina on todennäköisesti käytetty tislaamoiden omia viljatisleitä ja mahdollisesti vähän skottilaisia tisleitä "mausteina".

Aromi: Pistävä, lievästi mausteinen, paahtunut, hieman tunkkainen
Maku: Viinainen, pippurinen ja tamminen - maistuu pitkään - arkinen blended.
Sendai Distillery, 1969, Sendai Plant, Honsu, Japan (Est. Miyagiken Sendaishi)

Muita tuotteita: Black Nikka, Black-50, Nikka Hi, Nikka Kingsland Premier, Nikka Memorial, Nikka Northland, Nikka Super Old Rare ( 15 y )

Huom. Tislaamoiden tislausmäärät ovat suuria. Markkina-alueina pääasiassa Japani Kaakkois-Aasia, vähin osin Eurooppa ja USA.

LITTLEMILL, LOWLAND
Single Malt 8 y, 43 % John Gross & Co, Baltimore MD, Scotland
Tislaamo: Littlemill Distillery, Bowling Dunbartonshire ( Est. 1772)

Muita tuotteita: Littlemill 10 y, 43 / 40 % yksittäispullotesarjoja eri vahvuisina

Seloste: Alamaan tislaamo, joka käyttää kuitenkin ylämaan vettä ja turvetta lähialueen ylängöltä. Normaali kaksoispannutislaus - aika pienet kooltaan.

Aromi: Mausteinen, vahva, lievästi pähkinää, paahteinen.
Maku: Vanilja, karamellimainen, lievästi makea, vähän pippurinen jälkimaku.

HIGHLAN PARK, ORKNEY
Single Malt 12 y. 43 %
Tislaamo: Highland Park Distillery Ltd Orkney Islands ( Est. n.1790 )

Muita tuotteita: Highland Park 10 y, 14 y, 18 y, 21 y, 25 y.30 y. 34 y. 40 y.
Erikoistuotteisto on laaja - myös Blackadder- ja Cadenheads-pullotteita.

Esittely: Magnus Eunssonin perust. suuri tislaamo - oma mallastusmenetelmä ja pullotus. Maltaan kuivatuksessa käytetään paikallista turvetta, johon sekoitetaan kanervaa.

Aromi: Hennon pähkinäinen, öljyinen ja hieman turpeinen.
Maku: Hieman savuinen, karamellimainen persikkainen, aavistus suolasta, pitkä jälkimaku

TALISKER, SKYE ISLAND
Single Malt, 10 y, 45.7%
Tislaamo: Talisker Distillery Co, Carbost Village, Skye. Est. 1830

Muita tuotteita: Laaja valikoima savuisia ja eri tavalla maturoituja single malt whiskyjä aina 40 vuotiaaseen saakka, sekä lisäksi erikoispullotteita pieninä tynnyrisarjoina.

Selostus: -Erityisen savuinen, ja turpeinen, suolainenulkosaaristossa tislattu whisky, jonka varastokypsytys on sääolosuhteiltaan erikoinen. Käytetäänkö maltaan kuivatuksessa merilevää, vai ei ?

Aromi: Maan tuoksu, hieman tunkkainen, savuinen ja karhea.
Maku: Erittäin turpeinen ja savuinen, puinen - lievästi suolainen ja tervainen - pitkä lämmin ja tumma jälkimaku- beautyfull dream.

PULLMAN WHISKY
Talon whisky, 14 y. 64,7 % cask
Tislaamo: Ei julkisteta (Highland /Speyside)

Muita tuotteita: Alkuperäisinä laaja valikoima ja sortimentti mallaswhiskyjä useilla eri tuotenimillä, myös alkuperäisnimillä. Suuri tuotanto - kehittynyt toiminta ja markkinointi.

Selostus: Tynnyrivahvuinen, kahteen kertaan sherry-maturoitu, tehtaalla kypsytetty ja Suomessa pullotettu alkuperäistuote

Aromi: Kukkainen, hieman makeahko, raskas ja huumaava - haluttava
Maku: Kuivana kova, vahva ja viinainen. Vesi pehmentää, harmoninen, lievästi makeahko, uutemainen, pitkä jälkimaku.

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel