2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

Whiskyoppia Pietarsaaressa
Pietarsaaren Klubi järjestää yhteistyössä Gold Coast Whisky Clubin kanssa tastingin Pietarsaaren kauppaoppilaitoksella 5.12. klo 16. Whiskyistä luennoi ruotsalainen whiskyguru Hans Wischel, joka on yksi Skandinavian johtavista alan asiantuntijoista. Maisteltavat whiskyt ovat Dew of Ben Nevis Special Reserve Blend, Caol Ila vuodelta 1990, tynnyrivahvuinen Glenfarclas 105 ja 10-vuotias japanilainen mallaswhisky Yoichi.

Kyseessä on yleisötilaisuus, eli ovet ovat avoinna kaikille whiskyistä kiinnostuneille.
(23.11.)

- - - - - - - - - - - -- - -

Yhteinen tilaisuus Irlantilaisen Whiskeyn ystävien kanssa
SMWS ja IWY (Irlantilaisen whiskeyn ystävät) järjestävät yhteisen illanvieton/ tastingtilaisuuden perjantaina 10. joulukuuta klo 18-22. Paikka on Ammattiliitto Suoran kokoustilat Helsingin Itä-pasilassa osoitteessa Ratamestarinkatu 12. Ohjelmassa mm. molempien seurojen esittely, 6 whisk(e)yn tasting (sekä skotteja että irkkuja), whiskyllä maustettua ruokaa ym.

Tilaisuuteen mahtuu mukaan kummastakin seurasta 15 ensin ilmoittautunutta eli kannattaa olla ripeä, jos haluaa varmistaa mukaanpääsyn.
(16.11.)

- - - - - - - - - - - - - -

Twa Corbies ja SMWS Lahdessa!
Tampereen Klubi ja Mallaswhiskyseura esittelevät toimintaansa Lahdessa 20.11. klo 16. Paikkana on liki luonnollisesti Teerenpeli. Tapahtumassa esitellään myös viisi mainiota whiskyä. Tasting-passin hinta on 17 euroa. Seuran toimintaa esittelee Seppo Siika-aho. Whiskyt esittelee Janne Suominen, joka myös kertoilee klubitoiminnasta aloittelijan näkökulmasta

- - - - - - - - - - - - - - -

Tampereen tasting 9.10. lauantaina
Twa Corbies iskee jälleen whiskyn ystävän makuhermoon. Tarjolla on siis hyvä syy pienelle Tampereen visiitille. Paikkana on upouusi Gastropub Soho osoitteessa Otavalankatu 10. Paikka on helppo löytää: Rautatieasemalta käännytään vasemmalle, marssitaan Rautatienkatua hiukan matkaa ja käännytään O'Connell'sin kohdalla oikealle ja sitten ollaankin käytännössä jo perillä.

Kokoonnumme klo 16:00. Nautimme pienen hiukopalan virvokkeineen ja virittelemme hoksottimia tasting-analyysejä varten leikkimielisellä tietokilpailulla. Sitten siirrymme illan tähtien pariin, eli esiteltävinä ja maisteltavina on viisi takuulla laadukasta mallaswhiskyä. Alustava lista on seuraava: Benromach Traditional, Springbank 10, Highland Park 12, Macallan 12 ja Macallan 12 Fine Oak. Klassikkoja ja niiden tuoreimpia uutuusversioita on siis ihmeteltävänä.

Viskit esittelee Janne Suominen tai vieraileva asiantuntija. Sen jälkeen keskustelua ja hyvää seuraa.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Oluita ja whiskyjä Pikkulinnussa keskiviikkona 13. lokakuuta
Osataan sitä Helsingissäkin! Suomen Mallaswhiskyseuran ja Suomen Olutseuran yhteiset Mallasmaistajaiset pidetään keskiviikkona 13. lokakuuta alkaen klo 18 Puotilasssa ravintola Pikkulinnussa. Tarjolla 3 erinomaista whiskyä sekä vastaava määrä huippuoluita.

Ohjelmassa molempien seurojen esittely sekä luonnollisesti tastingjuomien esittely. Juomat esittelee ravintoloitsija Markku Ristevirta.


- - - - - - - - - - - - - - - - -

SMWS:n Tallinnan matka 18.-19.9.2004
Menomatka: la 18.09. Helsinki-Tallinna klo: 10:55, Superseacat Three Makasiiniterminaalista
saapuminen 18.09. klo: 12:35 paikallista aikaa
Majoitus: 18.09. - 19.09. Hotelli Express/tallinna
Paluumatka: sunnuntai 19.09. Tallinna-Helsinki klo: 16:15, Superseacat Three Tallinnan d-terminaalista, saapuminen 19.09. klo: 17:55 paikallista aikaa

Ohjelma perillä rakentuu kesän aikana. Soti-klubin (paikallinen skottiklubi) olemme varanneet lauantai-illaksi. Tarkoitus on myös tavata sikäläisen whiskyseuran "Uisge beatha club" jäseniä.

Matkan hinta, joka kattaa laivamatkat, majoituksen sekä illallisen sotiklubilla muutamalla juomalla on:
- 93 euroa - majoitus kahden hengen huoneessa
- 124 euroa - majoitus yhden hengen huoneessa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

Tasting Pikkulinnussa 10.6.
Suomen Mallaswhiskyseura järjestää yhdessä Ravintola Pikkulinnun kanssa tasting-tilaisuuden torstaina 10. kesäkuuta klo 18 Pikkulinnussa. Pikkulintu sijaitsee Puotilassa Itä-Helsingissä ja metrolla pääsee ihan viereen. Tastingpassin hinta on 20 euroa.

Tasting whiskyt:
Black Bottle 10 yo (blended), Magilligan Irish Malt Whiskey, Auchentoshan Three Wood, Glenlivet 18 yo, Bowmore Mariner (15 yo). Whiskyt esittelee ravintoloitsija Markku Ristevirta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

Tampereella skottiviikko ja tasting
Tampereen tasting on jo nurkan takana. Kiinnostuneiden kannattaisi ilmoitella mahdollisimman pian, sillä puolet porukasta on jo kasassa. Ja tasting whiskyistä harvinaisinta on vain rajallinen määrä.

Paikka on Pub Kahdet Kasvot (Kauppakatu 14) 22.5. klo 16:00. Tastingin hinta on 16 euroa. Tarjolla on seuraavat herkut, jos mitään odottamatonta ei tapahdu: Black Barrel, Grant's Ale Cask reserve, Ledaig 10 Y.O., Glengoyne 17 Y.O., Dallas Dhu 20 Y.O.

Tastingin jälkeisestä ruokahuollosta vastaa viereisestä korttelista löytyvä Gastropub Tuulensuu (Hämeenpuisto 23). 10 euron erikoishintaan seuralaisille on tarjolla omenaista possua Leffe -oluessa tai friteerattua viskikanaa. Kasvisvaihtoehtoja löytyy listaltakin, mutta katsotaan nyt.

Tuulensuun muusta valikoimasta huomiota herättävät sikarit, rommit ja erittäin tiukalla seulalla
valitut raskaan sarjan mallaswhiskyt. Illan voi siis kruunata Islayn ja Skyen ykkösiskijöillä. Kabinetti on varattu klo 19:00 alkaen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

Tasting Pikkulinnussa 5.5. klo 18
Suomen Mallaswhiskyseura järjestää yhdessä Ravintola Pikkulinnun kanssa tasting-tilaisuuden keskiviikkona 5. toukokuuta klo 18 Pikkulinnussa. Pikkulintu sijaitsee Puotilassa Itä-Helsingissä ja metrolla pääsee ihan viereen.

Tastingin viskit:
Black Bottle 10 yo (blended), Magilligan Irish Malt Whiskey, Auchentoshan Three Wood, Glenlivet 18 yo,
Bowmore Mariner (15 yo). Tastingpassin hinta on 20 euroa. Whiskyesittelijänä toimii ravintoloitsija Markku Ristevirta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --


Tasting 6.4.2004

Suomen Mallaswhiskyseuran seuraava tasting-tilaisuus pidetään Helsingissä ravintola Punavuoren Ahvenessa tiistaina 6. huhtikuuta 2004 klo 17.30. Ravintolan osoite on Punavuorenkatu 12.

Maisteltavana 5 erinomaista whiskyä, joukossa jotain vähän harvinaisempaakin. Tastingin hinta on 18 euroa, joka kattaa sekä maistelun, teoriaosuuden että mukavaa ja asiantuntevaa seuraa. Tilaan mahtuu noin 25 henkeä eli nopella ilmoittautumisella varmistat mukaanpääsyn. Lisätietoa tastingpaikasta löytyy linkistä www.ravintolaopas.net/kalaravintolat >>

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

Vuosikokous 2004
Suomen Mallaswhiskyseuran vuosikokous pidetään Helsingissä Park Hotel Käpylän kokoustiloissa lauantaina 14. pnä helmikuuta kello 15.00, kahvitarjoilu kello 14.30 alkaen.

Asiat:
Yhdistyksen sääntöjen 12 §:n mukaiset asiat:

- tilinpäätöksen vahvistaminen
- liittymis- ja jäsenmaksun suuruus
- toimintasuunnitelma, talousarvio
- presidentin, pääsihteerin, hallituksen jäsenten sekä varajäsenten valinta
jne...

Lisäksi ohjelmassa luonnollisesti tasting, johon on taas valittu 5 erinomaista whiskyä. Myös muuta ohjelmaa ! Tervetuloa!

Helsingissä 28 pnä tammikuuta 2004
Whiskyseuran hallitus

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

Maltaita Tampereella!
Mallasjuomien ystävillä on pian tarjolla monta hyvää syytä vierailla Tampereella. Tummien Oluiden Tori 22.1.–24.1. vetää Pakkahuoneen pullolleen oluen ystäviä. Tarjolla on pienpanimoita, maahantuojien erikoisuuksia ja musiikkia. Torstaina musisoi Moog Konttinen, perjantaina Frederik ja Pate Mustajärvi, lauantaina lauteilla Clifters ja The Fellows.

Whiskyn ystäviä hemmotellaan omalla osastolla, jolta löytyy muutamaa hieman harvinaisempaa herkkua. Caol Ilasta on tarjolla Blackadderin suoraan tynnyristä pullottama 10-vuotias ja Gordon & MacPhailin vuosikerta 1988. Viimeksi mainitulta on tarjolla myös Ardbeg vuodelta 1990. Arranin tislaamoa edustaa kaksi nuorta whiskyä, joista toinen on kylmäsuodattamaton. Glenfiddichin Havana Reserve erottuu myös edukseen listalta, joka löytyy pienen hakemisen jälkeen osoitteesta www.tummienoluidentori.fi.

Tapahtuman yhteydessä Timo McAaltonen vetää viskikoulun lauantaina klo 15. Kestoa puoli tuntia ja hintaa 40 euroa. Seuralaiset tuskin ovat koulutuksen tarpeessa, joten vapaamuotoinen tapaaminen on Kaksissa Kasvoissa samana päivänä klo 16.

Toisella puolella Tammerkoskea tapahtuu myös. Luostariolutviikkoja (ke 21.1.- su 25.1.) viettävät ravintolat Tuulensuu, Höyry ja Kahdet Kasvot tarjoavat olutmaailman palvotuimpia nektareita tavallista laajemman valikoiman turvin. Hanatavarana on kuutta olutta ja pulloissa löytyy vaihtelua noin 30 merkin verran. Chimayn juusto kuuluu myös valikoimaan.

Luostarioluitakin pääsee nauttimaan musiikin tahdissa. Maan mainio keskiaikaisesti maustettua folkrockia esittävä Tarujen Saari sulostuttaa tapahtumaa perjantaina. Klo 16 yhtye esiintyy Höyryssä, klo 19 Tuulensuussa ja klo 22 Kaksissa Kasvoissa. Kaikki tuntemani tamperelaiset seuran jäsenet pitävät yhtyeestä siinä määrin, joten uskallan luvata porukan olevan koossa viimeistään Tuulensuussa.

Tummien Oluiden Tori 2004
Pakkahuone ja Klubi (Tullikamarin aukio 2)
To 22.1. klo 19-01 5€
Pe 23.1. klo 16-02 7€
La 24.1. klo 15-02 7€

Luostariolutviikot 2004
(21.1.–25.1.)
Kahdet kasvot (Kauppakatu 14)
Pub Höyry (Itäinen katu 5)
Tuulensuu (Hämeenkatu 35)
Vapaa sisäänpääsy.

Ja seuralaiset kokoontuvat siis niin halutessaan Kaksiin Kasvoihin lauantaina klo 16. Tapaaminen ei ole millään muotoa virallinen, ohjelmallinen, maksullinen tahi pakollinen.

 

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel