2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

Kuopiossa pikkuviskijoulut

Kuopion paikallisklubi Puijon Whiskypeipposet järjestää tämän vuoden viimeisen viskitastinginsä aivan joulun kynnyksellä, lauantaina 19. joulukuuta kello 18.30 ravintola Pannuhuoneella. Kattaus on tällä kertaa jouluisen sherryinen:

  • Balvenie 1993 Port Wood, OB
  • Glenfarclas 12yo, 1996, OB
  • Highland Hjarta, 12yo, OB
  • GlenDronach 18yo Allardice, OB
  • GlenDronach 37yo, 1972/2009, Single Cask, OB

Lisätietoja tastingistä kertoo tarvittaessa Whiskypeipposten klubimestari Arttu Taponen.

------------------

Pikkujoulutunnelmaan Yrittäjänaisten huoneistolla

Whiskyseuran seuraava tastingtilaisuus pidetään pikkujoulutunnelmissa keskiviikkona 16.12. klo 17.30 alkaen. Paikkana on Yrittäjänaisten huoneisto, joka sijaitsee Helsingin Rööperissä osoitteessa Uudenmaankatu 22. Lisätietoa osoitteesta www.helsinginyrittajanaiset.fi

Nyt on vaihteeksi tarjolla varsin harvinaisia herkkuja. Maisteltavana ainakin seuraavat juomat:

  • Glen Ardoch (skottilainen Single Malt Whisky, josta ei tietoa löydy juuri mistään)
  • Champa (laosilais-skottilainen whisky joka lienee uusi tuttavuus kaikille)
  • Millstone 2002 (bottled 2008) - hollantilainen mallaswhisky
  • Glen Ness 12 yo Single Malt Skotlannista
  • Glen Breton Ice Single Malt Whisky 10 yo, Kanadalainen Single Malt eli harvinainen herkku tämäkin

Em. tastingjuomien lisäksi yritämme kehitttää vielä jälkipeleihin jotain mukavaa.

------------------

Whiskydrinkkejä Groteskissa

Whiskyseuran seuraava tilaisuus pidetään Helsingissä ravintola Grotesk Baarissa keskiviikkona 2. joulukuuta klo 17.30 alkaen. Groteskin osoite on Ludviginkatu 10 (Erottajan ja Ludviginkadun kulmassa)

Tilaisuuden teema on "Viskicocktailit" eli esittelyssä reseptejä, tekovinkkejä ja loistavia cocktaileja niin mallasviskeistä kuin myös Bourboneista. (esim. Smoky Martini, Old Fashioned ja Whisky Sour).

Vapaamuotoisen baariseurustelun jälkeen halukkaat voivat vaikkapa syödä Groteskin varsin laadukkaassa ravintolassa.

Itse tilaisuus on ilmainen mutta jokainen maksaa sitten ne juomat ja ruoat mitä itselleen tilaa.

Groteskissa on aika mukava viski- ja myös rommivalikoima (mm. Mika Janssonin kovasti kehuma Riviere du Mat Brut de Chais löytyy sieltä hyllystä).

------------------

Viskisiepot kokoontuvat Mikkelissä

Mikkelin Viskisieppoklubi järjestää maanantaina 16.11. klo 18.00 tasting-tilaisuuden. Paikkana toimii Ravintola Pruuvi, Raatihuoneenkatu 4, Mikkeli.

Illan maisteltavat tuotteet ovat:

  • Speyburn 10 yo
  • Caol Ila 12 yo
  • Macallan 12 yo Sherry Oak
  • Nikka All Malt (Japani)

Annoskoko 4cl/viski. Ikäraja tapahtumaan on 20 vuotta.

Tilaisuus kestää noin 2 tuntia, tämän jälkeen halukkaille tarjoutuu mahdollisuus jääda ruokailemaan Pruuvin "Whiskypihviä". Ruokailu ei siis sisälly tasting hintaan, vaan teemaeväs kustantaa 17 euroa.

------------------

Skotti-ilta Hämeenlinnassa

Viime tammikuussa vietimme iltaa Hämeenlinnan Viinivintillä japanilaisissa tunnelmissa. Perjantaina marraskuun 13. kokoonnumme samaan paikkaan mutta tällä kertaa maistelemme skottilaisia juomia ym. Viinivintin osoite on Viipurintie 4 (Verkatehtaankujalla). Paikka on lyhyehkön kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Tilaisuus alkaa klo 18.

Juutilaisen Hannun suunnittelema illan menu näyttää tältä, (ruuan osalta pienin muutosvarauksin):

  • 1. Tervetuliaisolut (Caledonian 80)
  • 2. Alkuruokana lempeästi savustettua lohta + Talisker 10yo
  • 3. "Minitasting" - tarjolla pari historiallista pullotetta yli vuosikymmenen takaa:
    - Ardmore 12yo 1986, (Ardmore 100th Anniversary 1999) - erittäin harvinainen tislaamopullotus
    - Bowmore 21yo 1972 - Bowmoreklassikon harvinainen vintageversio
  • 4. Pääruokana Haggis, tai ainakin jotain vastaavaa + juomana Belhaven McCallum's Stout
  • 5. Jälkiruokana makea leivonnainen + Aberlour Abunadh (batch 20)
  • 6. Ardbeg Uigeadail

Illan ohjelmassa myös livemusiikkia, tietokilpailu, yms.

------------------

Tampereella maistellaan

SMWS:n Tampereen Klubilaiset tovereineen kokoontuvat Gastropub O'haraan maistelemaan viskejä lauantaina 31. lokakuuta kello 16.

Illan maisteltavat:

  • Kilchoman Inaugural Release 3yo 46%
  • Glendronach 12yo 40%
  • Glendronach 15yo 46%
  • Glendronach 18yo 46%
  • Benriach 31yo 43,2% 1977 / july 2009, cask 3798, new wood oak hhd, 292 bottles

Whiskyt esittelee Olli Karhu. Sitovat ilmoittautumiset 27.10. mennessä osoitteella olli(a)karhut.org.

Tarjolla on myös hanasta Brewdog Paradox Grainia, ainakin mikäli edellinen tynnyri ehtii tyhjentyä ennen tastingia.

------------------

Tasting "Kauniissa Kampelassa" 21.10.

Whiskyseuralaiset kokoontuvat seuraavan kerran keskiviikkona 21.10. klo 18. Paikkana on Helsingin Lauttasaaressa (Lauttasaarentie 10) sijaitseva olut- ja viskihenkinen ravintola Kaunis Kampela. Järjestämme "perinteisen" tastingin, jonka viskit eivät kuitenkaan ole tavanomaisimmasta päästä. Mukana on mm. yksi Islay-uutuus sekä neljännesvuosisata sitten suljettu läntisen Highlandin tislaamo, jonka tuotantoa on pullotettu single maltina erittäin niukasti:

  • Glendronach 1990/2004 46 % (Eilan Gillan)
  • Ardmore 1992/2007 46 % (Signatory)
  • Springbank Bourbon Wood 1991/2004 58,5 % (OB)
  • Glenlochy 1980/2007 58,3 % (Part des Anges)
  • Kilchoman Inaugural Release 3 y.o. 46 % (OB)

Viskeistä kertoilevat Antti Tuurala ja Ilkka Ruponen.

------------------

Viskitietoutta Maltaisessa riekossa

Seuran syyskauden toiminta jatkuu keskiviikkona 30.9. klo 18 vasta äskettäin toimintansa aloittaneessa olut- ja viskiravintola Maltaisessa Riekossa (ks.www.maltainenriekko.fi).

Tavanomaisen tastingin sijasta luvassa on asiapitoinen johdatus mallasviskin maailmaan. Kuivin suin ei kuitenkaan tarvitse jäädä, sillä keskustelun lomassa maistellaan viisi toisistaan niin teknisesti kuin kielelläkin poikkeavaa skotlantilaista single maltia.

Miten mallasviski eroaa muista väkevistä alkoholijuomista, ja miten sitä itse asiassa valmistettiinkaan? Miten tynnyrit vaikuttavat kypsyvään viskiin - entä valmistuksen eri vaiheissa käytettävä vesi? Mistä ovat peräisin joidenkin viskien vahvat savu- ja turvearomit? Miten ja miksi mallasviskin valmistustapa vaihtelee ns. tuotantoalueittain (Lowland, Highland, Islay jne.)? Miksi yhä useamman mallasviskinkin etiketistä puuttuu ikämerkintä? Mitä tarkoittaa kylmäsuodatus ja mitä sillä tavoitellaan? Miksi viski tuntuu "avautuvan", kun lasiin lisää tilkankin vettä? - Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Ilkka Ruposen ja Antti Tuuralan vetämän illan aikana. Tervetuloa mukaan oppimaan uutta tai verestämään vanhoja tietoja!

------------------

Eloretki Keppanakellariin lauantaina 8.8.2009

Matkakohteemme Keppanakellari sijaitsee Liesjärvellä ja kuuluu Tammelaan. Matkaa teemme bussilla - matkaan menee n. 1,5 tuntia ja mittariin kertyy hieman reilut 100 km. Menemme retkelle ajatuksella nauttia hyvästä ruoasta, sekä paikan laajasta viskivalikoimasta. Keppanakellari on kokonaisuutena pienen matkan arvoinen.

Retki maksaa seuran jäsenille 25,00 ? johon sisältyy kuljetukset sekä maittava buffetpöytä. Jos haluat ottaa mukaasi avecin niin se järjestyy.

Buffetissa on jokaiselle jotain. Pääruokana on uunilohta, porsaanfileetä, hirvipyöryköitä ym. Pöydästä löytyy kaikki mitä pitääkin haarukoista alkaen. Mikäli tarvitset erityisruokavaliota niin ole ajoissa minuun yhteydessä, ei Seppoon tai Keppanakellariin.

Retkelle ilmoittaudutaan maksamalla 25,00 ? seuran tilille 101230-212843. Maksettaessa pyydetään ilmoittamaan jäsenen henkilökohtainen viitenumero joka löytyy keväällä postitetusta jäsen-/liittymislomakkeesta. Retkelle pääsevät varmasti 35 nopeaa jäsentä ja viimeistään maksu pitää olla hoidettuna 4. elokuuta. (Tästä emme lähetä erillistä maksukuittia koska jäsenet ovat fiksuja ja osaavat hoitaa maksun ilman kuittiakin.)

Viskitasting: Paikan laajan valikoiman takia pidämme minitastingin johon kuuluu kolme viskiä.
  • 1.Springbank 1966 bourbon 32 yo, 55,1% (OB)
  • 2.Highland Park 1966 32 yo, 40% (Gordon & McPhail)
  • 3.Macallan 1966 34 yo, 40% (Gordon & McPhail)
Lähtö ja paluu
  • Bussi lähtee Puotilan ostoskeskuksesta klo 10.45
  • Kiasman edestä bussi lähtee klo 11.00

Bussi ajaa turuntielle ja ennakkoon ilmoittautuneilla on mahdollisuus nousta bussiin seuraavissa paikoissa:

  • Espoon Ikean pikavuoro pysäkki
  • Nummelan keskusta

Jos haluat bussin pysähtyvän edellä mainituilla pysäkeillä niin ilmoita tästä minulle etukäteen.

  • Saapuminen Keppanakellariin n 12.15
  • Buffet ruokailu, pöytäkatettuna klo 12.30-15.00
  • Viskitasting alkaa klo 15.30
  • Paluu Helsinkiin alkaa klo 19.00

Varaa matkalle reipasta mieltä ja hieman käteistä (Visakin käy) koska paikassa on n. 400 viskiä hyllyssä ja samanverran oluita kaapissa joten maisteltavaa riittää...

------------------

Barbeque-ilta Gallows Birdissä 11.6.

Mallaswhiskyseuran kevätkauden päättää Barbeque-ilta, jota vietetään vuoden olutravintolaksi äskettäin valitussa "The Gallows Birdissä" Espoon Niittykummussa (Merituulentie 30) torstaina 11.6. noin klo 18 alkaen.

Ohjelmassa on vapaamuotoista yhdessäoloa ja keskusteluja vaikkapa viskeistä. Erityistä koulutusta tai ennalta sovittua tasting-kokonaisuutta ei nyt ole luvassa, vaan jokainen voi valita juomansa itse Gallowsin laajasta viski- ja oluttarjonnasta (ks. www.kolumbus.fi/gallows/ ; ravintolassa mm. kolme real ale/real cider -hanaa).

Seura tarjoaa runsaan ja laadukkaan grilli-illallisen, jonka meille valmistaa mm. ravintola Amigosta tuttu kokki Jorma Hintikka. Seuran puolesta järjestetään myös maksuton kuljetus Helsingin keskustasta Gallowsiin ja takaisin. Westendin Linjan tilausbussi lähtee Kiasman edestä (Mannerheiminaukio) klo 17.45. Paluumatkalle Gallowsista startataan klo 22.00.

------------------

Tasting Pressiklubilla 20.5.

SMWS:n ja Pressiklubin yhteinen tastingtilaisuus pidetään Pressiklubilla (Helsingin kansainvälinen lehdistöklubi) keskiviikkona 20. toukokuuta klo 18. Pressiklubi sijaitsee Helsingin rautatieasemalla olevan Pullman Barin yhteydessä. Tilaisuus on tarkoitettu sekä Whiskyseuran että Pressiklubin jäsenille.

Lisätietoa Pressiklubista löydät osoitteesta www.pressiklubi.fi

Tilaisuudessa on tarjolla sekä yleistä tarinaa whiskyistä että varsinainen tasting.

tastingwhiskyt ovat:

  • Old Pulteney 17 yo
  • An Cnoc 1991/ 2006
  • Bushmill´s 10 yo
  • Balblair 1989
  • Laphroaig 10 yo

------------------

"Silent Stills II" -tasting Pikkulinnussa 13.5.

Suljettujen tislaamojen pullotteita maistellaan taas puolentoista vuoden tauon jälkeen keskiviikkona 13.5. klo 18. Paikkana on tällä kertaa mallasjuomaravintola Pikkulintu Helsingin Puotilassa (Klaavuntie 11, Puotilan metroaseman läheisyydessä). Tarjolla on seuraava kattaus:

  • Saint Magdalene 1975/2007 43 % (refill sherry hogshead, Gordon & MacPhail)
  • Pittyvaich 12 y.o. 43 % (Flora & Fauna)
  • Millburn 1974/2004 53,9 % (bourbon hogshead, Cadenhead's)
  • Convalmore 1977/2005 57,9 % (OB, 28 y.o.)
  • Port Ellen 1978/2008 '8th Release' 55,3 % (OB, 29 y.o.)

Seuran jäsen Ilkka Ruponen esittelee viskit ja kertoo tislaamojen sulkemisista sekä niihin johtaneista syistä.

------------------

Tasting Villi Wäinössä 8.4.2009

Seuran seuraava tasting pidetään ravintola Villi Väinössä 8. huhtikuuta kello 18:00. Villi Wäinö sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Kalevankatu 4. Viskit on lupautunut esittelemään Vesku Salminen ja kattaus on seuraavanlainen:

  • Glengoyne 10 yo
  • Glenmorangie Signet
  • The Macallan 10 Sherry Oak
  • Bowmore 8 yo
  • Ardbeg Almost There

------------------

Vuosikokous 14.3.2009

Suomen Mallaswhiskyseuran vuosikokous pidetään Helsingin Yrittäjänaiset ry:n juhla-/ kokoushuoneistossa lauantaina 14. pnä maaliskuuta kello 16.30. Kokouspaikka sijaitsee Helsingin Rööperissä osoitteessa Uudenmaankatu 23 A 2.

Asiat:

  • tilinpäätöksen vahvistaminen
  • liittymis- ja jäsenmaksun suuruus
  • toimintasuunnitelma, talousarvio
  • presidentin, pääsihteerin, hallituksen jäsenten/ varajäsenten sekä tilintarkastajan/ varatilintarkastajien valinta jne.

Lisäksi ohjelmassa luonnollisesti tasting, johon on taas hankittu erinomaisia whiskyjä. Maisteltavana 4 whiskyä, joista nuorin on 19-vuotias ja vanhin 27-vuotias.

Maisteltavat viskit ovat:

  • Glenkinchie 20 y, 58,4 %
  • Blairfindy 23 yo, 43 %, Single Sherry Butt (Blackadder)
  • Scottish Castles 28 y (Glenglassaugh Distillery) 1976/ 2005, 48,3 %
  • Milford 19 Y 49.7 % (Willowbank Distillery, New Zealand),Distilled 1988; Bottled Dec 2007, Batch 594, Bottles 247

Tervetuloa!

------------------

Japanilaistasting Hämeenlinnassa torstaina 29. tammikuuta klo 18.30

Tasting pidetään Viinivintillä osoitteessa Viipurintie 4 (Verkatehtaankujalla). Paikka on lyhyehkön kävelymatkan päässä rautatieasemalta.

Maisteltavat juomat ovat:

  • Yamazaki 12 y single malt
  • Nikka Pure Malt 21 y, 43 %
  • Hibiki (Suntory) Blended, 17 y
  • Ichiros Malt, Number 1, Hanyu Distillery 1988/ 2007,Single Cask n: 9501, Bourbon hogshead, finished in japanese oak, 55,6 %
  • Karuizawa Pure Malt 12 y, 40 %

Eli taatusti huipputavaraa tarjolla. Näitä et pääse Suomessa joka päivä maistelemaan. Tastingpakettiin kuuluu teemaan sopiva ruokailu, josta tulee tarkempaa infoa myöhemmin. Tarjolla tilaisuudessa myös live-musiikkia!

------------------

 

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel