|
|
|||||||||||||||||||
|
|
||||||
2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 Kuopiossa GlenDronach-tasting Puijon Whiskypeipposten seuraava tasting pidetään PANNUHUONEELLA LAUANTAINA 11.12. KLO 18.30. Tällä kertaa maistelemme GlenDronachia. Tislaamo julkaisi tänä vuonna lukuisia sherryisiä pullotteita. Niistä otamme tarkasteluun viisi tynnyrivahvuista single cask -julkaisua:
Tervetuloa sherryisiin viskipikkujouluihin! Terveisin ------------------ Kuplivat pikkujoulutSuomen Mallaswhiskyseura ja Nokian / NSN:n henkilöstön MSP Whisky Society viettävät 3. joulukuuta kello 18:00 alkaen yhteisiä pikkujouluja tällä kertaa MSP Whisky Societyn traditioiden mukaisesti! Traditio sanelee, että pikkujoulun aihe EI SAA olla viski. Siispä tällä kertaa maistelemme yhdessä kuohuviiniä ja sampanjaa - mukana on kuuden senttilitran annoksina yksi kuohuviini, ja viisi erilaista sampanjaa (mukana mm. erinomainen ja hyvin harvinainen vintage 1996). Sampanjasta ja eritoten maisteltavista juomistamme meille kertoo Monsieur Philippe Hakulin. Englannin- ja suomenkielinen tilaisuus pidetään Yrittäjänaisten tiloissa, Uudenmaankatu 23. Tule mukaan oppimaan sampanjasta hyvässä seurassa! Paikkoja on hyvin rajoitetusti, whiskyseurasta mahtuu mukaan 12 henkilöä. ------------------ SMWS:n 12 v tastingOn jälleen tullut aika juhlistaa seuramme hyvin edennyttä taivalta. Tällä kertaa vuosia seuran perustamisesta on kulunut tusinan verran ja mikä sen parempi tapa nauttia tilaisuudesta kuin maistella hyviä viskejä! Teeman mukaisesti kokoonnumme lauantaina 13.11. vuosikokouksista ja muutamasta muustakin tilaisuudesta tutulle Helsingin Yrittäjänaisten huoneistolle, osoitteeseen Uudenmaankatu 23 A 2. Tilaisuus alkaa kello 17:00 ja tilaa on 35 ensimmäiselle ilmoittautuneelle. Tällä kertaa maistelussa on 12-vuotiseen taipaleen kunniaksi viisi loistavaa, jo markkinoilta kadonnutta 12-vuotiasta tislettä. Suurin osa pullotteista on vuosituhannen vaihteen peruja, osa vanhempiakin. Näitä herkkuja ei enää kauppojen hyllyiltä löydä! Illan kattaus on seuraavanlainen:
Viskien maailmaan perehdyttävät dynaaminen duo, eli Antti Tuurala ja Hannu Juutilainen. Tilaisuuteen yritetään näillä näkymin hommata myös pientä ruokatarjoilua ja koska tila pitää saada tyhjäksi kymmeneen mennessä, on ohjelmassa myös Mallaswhiskyseuran skotlannin reissun kuvien katselua - mikäpä sen parempi keino karkoittaa ihmiset kuin vanha kunnon "diashow"! ------------------ Tampereella maistellaan rommeja - Osa II!Lauantaina 6.11. kello 16 maistellaan Tampereella Gastropub Tuulensuussa jälleen rommeja. Luvassa on Mika Janssonin keväällä aloittaman kaksiosaisen rommiesityksen toinen osa: Ruokomehu- eli "Agricole"-rommit. Esityksessä käydään perusteellisesti ja ennakkoluulottomasti läpi niin Rommin salat kuin sen ominaispiirteetkin raaka-aineista aina kypsään juomaan Karibialaisen rennoissa tunnelmissa. Tässä esityksen toisessa osassa keskitytään erityisesti ruokomehu- eli "Agricole" -rommeihin. Seuraavat mainiot ja mielenkiintoiset rommit ovat maistossa:
------------------ Viski-ilta MikkelissäMikkelin Viskisiepot järjestävät Marraskuun 8.päivä maanantaina iloisen viski-illan. Tällä kertaa on teemana Signatory Vintagen pullottamat skotti singlet.
Iltaa vietetään Ravintola Pruuvissa (torin kulmalla), Raatihuoneenkatu 4, Mikkeli. Tapahtuma alkaa klo 19 ja on kestoltaan noin 2 tuntia. Tuotteita esittelee niiden oma maahantuoja Philippe Hakulin, Vinoble Terveisin, ------------------ Skotti-ilta Hämeenlinnassa 21.10.2010.Viime vuoden marraskuussa Hämeenlinnan Viinivintillä järjestetty skotlantilainen ilta sai varsin hyvää palautetta ja lisää toivottiin, joten tuumasta toimeen: Suomen Mallaswhiskyseura ylpeänä esittää, Skotlantilainen ilta, osa2. Tasting järjestetään torstaina, lokakuun 21. päivä alkaen klo 18.00. Paikkana tuttu Hämeenlinnan Viinivintti, joka sijaitsee HML:n Verkatehtaalla lyhyen kävelymatkan päässä rautatie- ja linja-autoasemilta osoitteessa Viipurintie 4 (Verkatehtaankujalla), www.viinivintti.fi.
Illan aluksi on tarkoitus katsella hieman tunnelmapaloja Skotlannin kauniista maisemista, jonka jälkeen pääsemme nauttimaan varmasti mielenkiintoisista ja maukkaista viskeistä. Tastingin teemana on Diageon Flora & Fauna-sarja ja mukaan pyrittiin valitsemaan parhaat, tai ainakin mielenkiintoisimmat tuotteet, jotka myös edustaisivat mahdollisimman hyvin kunkin tislaamon tyyliä. Mukana ovat:
Flora & Fauna-sarja on jäämässä historiaan, joten nämä pullotteet tulevat pikkuhiljaa katoamaan markkinoilta. Esim. Caol Ilaa on mahdotonta edulliseen hintaan enää löytää ja se onkin noussut tiettyyn "kulttiasemaan" esimerkkinä tislaamon hienosta vanhasta tyylistä. Kaikki maisteltavat viskit ovat pullotettu 43 % vahvuudessa, joten ne ovat erittäin helposti lähestyttäviä "aloittelijoillekin" , mutta tarjoavat varmasti haastetta ja mielenkiintoa "konkareillekin". Tastingin jälkeen nautimme Viinivintin erinomaisen keittiön antimista teemaan sopivalla aterialla. (sis alkuruoka, pääruoka ja kahvi, sekä ruokajuomana olut). Yllätyksiäkin saattaa illan aikana olla luvassa. ------------------ Japanilaiset whiskyt osa 2.Japanilaisia whiskyjä maistellaan keskiviikkona 29. syyskuuta Rööperissä Helsingin Yrittäjänaisten tiloissa osoitteess Uudenmaankatu 23 A 2. Tilaisuus alkaa klo 17.30. Maisteltavana ainakin seuraavat juomat:
Jotain muutakin maisteltavaa yritetään tilaisuuteen hankkia. Juomat esittelevät Mika Jansson ja Seppo Siika-aho. ------------------ Rommioppia John Barretin johdollaJohn Barrett, Bristol Spirits Limitedin johtaja saapuu Suomeen ja pitää seurallemme rommitastingin tiistaina 21.09. klo 18:00 alkaen - paikkana Groteskin kellari (Ludviginkatu 10, Helsinki - Ludviginkadun ja Erottajan kulma). Herra Barrett on pitkän linjan rommiasiantuntija vailla vertaa, hän on tehnyt pitkän uran mm. Rommien sekä konjakin parissa, ja nykyään hänen yrityksensä Bristol Spirits Ltd on erikoistunut pullottamaan palkittuja kylmä- ja hiilisuodattamattomia Karibian alueen rommeja. Tule ja opi rommeista alan todelliselta asiantuntijalta, ja maistele seitsemää erilaista Bristol Classic rommia samalla hyvässä seurassa. Illan juomat edustavat Rommia ilman makeutuksia tai muita alalle valitettavan tyypillisiä kikkailuja. Maistelemme illan aikana seuraavat Bristol Spiritsin rommit:
------------------ Kesätasting: Bowmoren ja viinin liittoNykyisin yhä harvempaa väkevöimätöntä puna- tai valkoviiniä kypsytetään enää tammitynnyreissä, mikä näkyy myös viinitynnyriviimeisteltyjen ("wine cask finish") viskien valikoiman niukkuutena. Viinitynnyreiden käytöstä voidaan perustellusti olla monta mieltä, sillä ne ottavat helposti yliotteen keveistä tisleistä ja dominoivat näin valmista viskiä joskus liiaksikin. Toisaalta vahvasti fenoliset viskit saattavat saada viinitynnyreistä täydentäjikseen mielenkiintoisia, makeuttavia ja raikastavia elementtejä. Viimeksi mainituista, onnistuneista viinikokeiluista käy esimerkiksi Bowmore. Tislaamo myytiin vuonna 1994 japanilaiselle Suntorylle, joka omisti entuudestaan Ranskassa Bordeaux'n alueella sijaitsevan, maineikasta punaviiniä tuottavan Château Lagrangen tilan. Tätä yhteyttä ja tynnyrilähdettä ryhdyttiin hyödyntämään 1990-luvun lopulla, ja seuranneen vuosikymmenen aikana tislaamo julkaisi kaikkiaan kolme Bordeaux-viimeisteltyä Bowmore-pullotetta. Näistä varsinkin ensimmäisen saatavuus rajoittuu enää lähinnä huutokauppoihin. Toistaiseksi sarja myös jäänee kolmeen nimikkeeseen, sillä tuoreen tiedon mukaan tislaamon varastoissa ei tällä hetkellä ole riittävästi viinitynnyreitä uusia pullotuksia varten. Mallaswhiskyseuran jäsenillä on nyt mahdollisuus maistella läpi koko sarja, eli seuraavat tislaamopullotteet:
Vertailumielessä rinnalle otetaan myös yksi indy-pullottajan Bowmore sekä vielä esimerkki siitä, miten Bordeaux-tynnyrit vaikuttavat Bowmorea huomattavasti hennompaan tisleeseen:
Tasting järjestetään keskiviikkona 14.7. klo 18 ravintola Pikkulinnun kabinetissa. Illan viskeistä ja Bowmoren tislaamosta yleisemminkin kertovat Hannu Juutilainen ja Ilkka Ruponen. Tervetuloa mukaan maistamaan tilkka pian katoavaa viskihistoriaa! ------------------ Grilli-ilta Gallows BirdissäMallaswhiskyseuran kevätkauden päättää upea Barbeque-ilta, jota vietetään vuonna 2009 vuoden olutravintolaksi valitussa ja nyt tiloiltaan laajentuneessa "The Gallows Birdissä" Espoon Niittykummussa (Merituulentie 30) torstaina 10.6. klo 18 alkaen. Lisätietoa ravintolasta löydät osoitteesta www.gallowsbird.fi Ohjelmassa on vapaamuotoista yhdessäoloa, ruokailua sekä Bourbon-tasting. Tastingissä maisteltavana seuraavat juomat:
Seura tarjoaa runsaan ja laadukkaan grilli-illallisen, jonka meille valmistaa viimevuotiseen tapaan Jorma Hintikka. Seuran puolesta järjestetään myös kuljetus Helsingin keskustasta Gallowsiin ja takaisin. Westendin Linjan tilausbussi lähtee Kiasman edestä (Mannerheiminaukio) klo 17.30. Paluumatkalle Gallowsista startataan klo 23.00. terveisin ------------------ Bowmore-ilta ravintola HelmessäMorrison & Bowmoren Whisky Ambassador Tom Jones tulee 19.5. kertomaan Morrison & Bowmoren tuotteista kaikille kiinnostuneille. Samalla kokeilemme miten suklaa ja sushi yhdistyvät viskin aromeihin. Tastingin jälkeen on halukkaille tarjolla maittava illallinen. Tilaisuus pidetään kello 18:30 alkaen ravintola Helmessä osoitteessa Eerikinkatu 14. Tasting ja illallinen ovat molemmat maksullisia. Hintatietoja tarvittaessa Sepolta alla mainitusta osoitteesta.Tastingin viskitarjonta on alustavasti seuraava:
Illallismenun tarjonta on:
ALKURUOKA: PÄÄRUOKA: JÄLKIRUOKA: ------------------ Musta kevät-tasting 6.5.Hieman mutkia oikoen voidaan sanoa, että viski on tislattua olutta ja että ilman olutta ei olisi viskiäkään. Viime vuosina eräät panimot ovat puolestaan alkaneet kierrättää viskiteollisuuden menetelmiä ja sivutuotteita: markkinoilta löytyy jo lukuisia tammitynnyreissä kypsytettyjä oluita, ja useimmiten noissa tynnyreissä on ennen olutta kypsytetty juuri viskiä. Skotlantilainen Harviestoun lienee kuitenkin ainoa panimo, joka yksilöi oman "viskioluensa" kypsytystynnyrit tislaamon lisäksi jopa pullotteen tarkkuudella. "Ola Dubh" (~ musta öljy) -sarjan oluiden pohjana on tumma portteri, jota ikäännytetään Highland Parkin tislaamolta hankituissa, vetoisuudeltaan 250- ja 500-litraisissa tynnyreissä. Tynnyrit eritellään sen mukaan, mihin Highland Parkin pullotteeseen (12 y.o., 16 y.o. jne.) päätynyttä viskiä niissä on kypsytetty, ja tätä jaottelua käytetään myös Ola Dubh'ta pullotettaessa. Nimellä "Ola Dubh 12" kulkeva olut on peräisin juuri 12-vuotiaan Highland Parkin kypsytykseen käytetyistä tynnyreistä - ja niin edelleen. Mallaswhiskyseura järjestää torstaina 6.5. klo 18 ravintola Kauniissa Kampelassa tastingin, jossa tarjoutuu tilaisuus maistella vierekkäin kolme samat tynnyrit jakanutta olutta ja viskiä sekä selvittää, löytyykö niistä yhteisiä piirteitä. Kattauksen "taisteluparit" ovat:
Kaunis Kampela sijaitsee Helsingissä osoitteessa Lauttasaarentie 10. Keskustan suunnasta perille pääsee busseilla 20, 21V, 65A ja 66A. ------------------ Tampereella maistellaan rommeja!Mallaswhiskyseuran kevättoiminta jatkuu kerettiläisen ei-whiskymäisissä merkeissä - tällä kertaa Tampereen suunnalla. Mika Jansson aloittaa 24.04. Lauantaina Klo 15:00 kaksiosaisen esityksen Rommeista, vuorossa on osa I - Melassipohjaiset eli ns. "Industriel"-rommit. Esityksessä käydään perusteellisesti ja ennakkoluulottomasti läpi niin Rommin salat kuin sen ominaispiirteetkin raaka-aineista aina kypsään juomaan Karibialaisen rennoissa tunnelmissa. Seuraavat mainiot ja tyylisuuntiaan hyvin edustavat rommit ovat maistossa:
Paikka: Riippuen osallistujien määrästä, ensisijaisesti O'Hara's Freehouse (mutta jos osallistujia on 12 tai alle niin Gastropub Tuulensuu). Pvm: 24.04. Lauantai Tervetuloa mukaan!!! Osa II myöhemmin ja silloin aiheena Ruokomehu- eli "Agricole"-rommit. ------------------ Vuosikokous 20.3.2010Suomen Mallaswhiskyseuran vuosikokous pidetään Helsingin Yrittäjänaiset ry:n juhla-/ kokoushuoneistossa lauantaina 20. maaliskuuta kello 16.30. Kokouspaikka sijaitsee Helsingin Rööperissä osoitteessa Uudenmaankatu 23 A 2. Asiat:
Lisäksi ohjelmassa luonnollisesti tasting, johon on taas hankittu erinomaisia whiskyjä. Maisteltavana mm. kolme 18-vuotiasta (Mannochmore, Jura, Bruichladdich). Tervetuloa! Helsingissä 5. maaliskuuta 2010 ------------------ Nuorikoita Kuopion PannuhuoneellaTastingvuosi Kuopion osalta pyörähtää käyntiin lauantaina 27.2. kello 18.30 Pannuhuoneella. Tällä kertaa teemana ovat hieman nuoremmanpuoleiset tisleet viskien yläikärajan ollessa 10v. Kattaus on seuraavanlainen:
Tastingterveisin, Piäpeipponen -- ------------------ Konjakki-ilta MikkelissäMikkelin Viskisieppoklubi järjestää konjakki-illan perjantaina 26.2. kello 18.00 alkaen. Tilaisuus pidetään Viini- ja Ruokaravintola Pruuvissa, Raatihuoneenkatu 4. (Mikkelin torin kulmalla.) Tilaisuudessa juomista kertoo Philippe Hakulin Vinoblelta (www.vinoble.fi). Illan aikana maistellaan mm. Calvadosta, Armanjakkia kuin luonnollisesti konjakkejakin. Tilaisuus on ns. kaikille täysi-ikäisille avoin. Itse konjakki-"koulun" jälkeen on mahdollisuus jääda Pruuvin keittiömestarin suunnittelemalle teemaillalliselle. Ystävällisin terveisin ------------------ NAS-tasting PikkulinnussaSeuran kevätkauden ensimmäiseen tastingiin on valittu viskejä, joiden etiketistä puuttuu single malt -pullotteille tyypillinen "age statement" eli vähimmäisikämerkintä. Kypsytysikä voi siis periaatteessa olla mitä vain yli laissa edellytetyn kolmen vuoden, ja oletettavaa on, että nämä "no age statement" tai tuttavallisemmin NAS-pullotteet koostetaan keskenään hyvinkin eri-ikäisistä viskeistä. Tasting järjestetään olut- ja viskiravintola Pikkulinnun kabinetissa keskiviikkona 17.2. klo 18. Tarjolla on seuraava kattaus (kaikki tislaamopullotteita):
Viskit esittelee Ilkka Ruponen. Maistelun lomassa olisi tarkoitus myös spekuloida NAS-pullotteiden kasvaneen tarjonnan ja suosion syitä. Kyseinen tilaisuus osoittautui sen verran suosituksi ja tuli nopeasti täyteen, että päätimme pitää vastaavan tilaisuuden myös seuraavana päivänä. Uusintakattaus samoilla viskeillä siis torstaina 18.2. klo 18. Ilmoittautumiset tähänkin tilaisuuteen Sepolle yllä mainittuun puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen! ------------------
|
|