2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

Pikkujoulutastingissä konjakkeja

VaIkka olemmekin Mallaswhiskyseura emme vieroksu muitakaan jaloja juomia. Maanantaina 10. joulukuuta maistelemme "pikkujouluhengessä" konjakkeja. Maistelu tapahtuu Helsingin Yrittäjänaisten tiloissa osoitteessa Uudenmaankatu 23 A. Whiskyseuran jäsen Kai Vorma on käynyt noutamassa Champagnen alueelta muutamia erikoisuuksia, joihin ei Suomessa kovin helposti törmää.

Maisteltavana seuraavat juomat:

  • Pineau des Charentes Vieux Rosé (aperitiviivi)
  • Cognac Réserve
  • Cognac Vieille Réserve
  • Cognac Hors Age

Lisäksi

  • Fine Petite Champagne VSOP

Ajatus olisi siis maistella aperitiivi (konjakkitislettä + rypälemehua tammitynnyrissä kypsytettynä) ja sen päälle vertikaali (10/20/30yo) yhdeltä Grande Champagne alueen pientilalta. Vertailuksi sitten nuorehko (8-10yo) VSOP Petite Champagne alueelta.

terveisin
Seppo Siika-aho

................

1970-luvun klassikkoviskejä Hämeenlinnassa

SMWS:n seuraava tastingtilaisuus pidetään tällä kerralla pääkaupunkiseudun ulkopuolella. "1970-luvun klassikkoviskit"-nimeä kantava tasting järjestetään perjantaina 16.11. Hämeenlinnassa ja otsikon mukaisesti kattauksessa on mukana 1970-luvulla tislattuja ja jo kauan sitten pullotettuja viskejä, jotka vuosien saatossa ovat saavuttaneet mainetta erinomaisina esimerkkeinä tislaamoidensa tuotannosta.

Tässä harvinaisessa kattauksessa ovat mukana seuraavat viskit:

  • Highland Park Bicentenary 1977
  • Springbank 21 yo
  • The Macallan 18 yo 1978
  • Bowmore 25 yo
  • Ardbeg 1977

Yksityistilaisuutemme pitopaikkana toimii Hermanni, osoitteessa Brahenkatu 27 (Brahenkadun ja Uhrikivenkadun kulma), Hämeenlinna. Aloitamme klo 18.30 ja illan klassikoiden esittelystä vastaa SMWS:n hallituksen jäsen Hannu Juutilainen.

Tastingin jälkeen tarjoamme maukkaan iltapalan. Mukaan mahtuu 35 maistelijaa.

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen hannu.juutilainen(a)aina.net tai puhelimella 044 5155772. Ruokailua varten on hyvä kertoa mahdolliset allergiat/erityisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä.

Lämpimästi tervetuloa tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen!

................

Kymppien mittelö Black Doorissa

Torstaina 1.11. Käydään Black Door pubissa (Iso Roobertinkatu 1) klo 18.00 alkaen kymmenvuotiaiden tislaamopullotteiden taisto: mIltä "peruskympit" maistuvat tänä päivänä? Kuinka ne ovat muuttuneet vuosien varrella? Mikä on iän vaikutus viskiin? Tilaisuuden vetäjänä on Mika Jansson.

Viskit:

  • Ardbeg 10v.
  • Laphroaig 10v.
  • Glenmorangie 10v.
  • Jura 10v.
  • Glenfarclas 10v.

Max. 20 hlöä mahtuu mukaan. Tervetuloa!!

Ilmoittautumiset joko tekstiviestillä (050-3566 817) tai sähköpostilla osoitteeseen: seppo(a)mallaswhiskyseura.fi. Ilmoittautua voi heti.

................

Mortlach-tasting Helsingissä

SMWS:n seuraava tastingtilaisuus pidetään perjantaina 5.10. klo 18 Helsingin Yrittäjänaisten huoneistossa, osoitteessa Uudenmaankatu 23 A 2.

Tällä kerralla keskitymme vain yhden tislaamon tuotantoon.

"Mortlach voisi olla Speysiden kaikkein mahtavin mallasviski, mutta yllättäen se ei ole kuitenkaan UDV:n (nyk. Diageo) single malt-viskien ykkösketjussa. Kuitenkin jos jotain viskiä voisi kutsua klassiseksi mallasviskiksi, niin juuri tätä" Näin Mortlachia luonnehti viskikirjailija Dave Broom vuonna 2000 julkaistussa teoksessaan Handbook of Whisky (suom. vuonna 2011 nimellä "Viskiä, Viskiä").

Mortlach on tullut tunnetuksi eritoten sherrykypsytetyistä viskeistään ja 16-vuotiasta "Flora & Fauna"-sarjan pullotusta onkin pidetty yhtenä tämän sarjan parhaista. Harvinaisempia pullotteita tilaisuudessamme edustavat vuoden 1971 32-vuotias, sekä Diageon The Managers' Choice-sarjan ex-Bourbontynnyrissä kypsynyt pullotus. Vertailun vuoksi mukaan valittiin myös kaksi yksityisten pullottajien tuotetta.

Illan kattauksessa ovat mukana seuraavat Mortlachit:

  • "Flora & Fauna" 16 yo, OB, (Sherry)
  • 1971 32 yo, OB
  • The Managers' Choice 1997/2009, OB, Cask no. 6802 (Bourbon)
  • Signatory 20 yo 1990 - 2011, Cask no. 6069 (Refill Sherry)
  • Gordon & MacPhail 23 yo 1989 - 2012, Cask no. 802015 (Refill Sherry)

Viskit esittelee Janne Mikkola

................

Syykausi starttaa Bruichladdichin merkeissä

Syyskausi käynnistyy Whiskyseuran toiminnassa. Perjantaina 31. elokuuta klo 18 maistelemme Bruichladdichin tislaamon tuotteita Ravintola Viiden Pennin yläkerrassa Helsingissä. Ravintolan osoite on Mannerheimintie 55.

Tähän tilaisuuteen on valittu 5 erinomaista ja osittain hyvin erityyppistä tuotetta. Joukossa on sekä todellisia savupommeja että ei-savuisia klassisia Bruichladdich-tuotteita.

Maisteltavat viskit ovat:

  • Octomore 4.1.
  • Octomore 4.2.
  • Laddie 10 yo
  • Sherry Classic
  • Port Charlotte PC9

Tastingin vetäjänä toimii Timo McAaltonen, joka on myös työskennellyt tällä tislaamolla, eli asiantuntevaa opastusta on tarjolla.

................

Jäsenmatka Skotlantiin!

Kevään jäsenmatka Skotlantiin tuli täyteen niin nopeasti, että päätimme tarjota syksylle samaa, jo hyväksi todettua pakettia. Muutamia pieniä viilauksia on matkasuunnitelmaan tehty, perustuen kokemuksiin. Alta voit lukea mitä seuran suunniteltuun syksyn Skotlanninmatkaan sisältyy. Ilmoittautumisia otetaan vastaan perjantaihin 22.6.2012 asti

Virallisia ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteeseen mail@mallaswhiskyseura.fi. Lähestyvät kesälomat ja Skotlannin pään kiireet pakottavat nopeaan toimintaan. Paikkoja täytettäessä ovat etusijalla ne, jotka eivät olleet mukana vastaavalla kevään matkalla.

................

Suomen Mallaswhiskyseuran jäsenmatka, syksy 2012

1) Aikataulu: 11.9. Tiistai - 15.9. Lauantai.

2) Lennot: Hki - Glasgow - Hki

Esimerkkilento: British Airways, hinta: n. 320 euroa (1 välilasku Lontoossa). Lentojen suhteen koordinoidaan asiat niin että matkalaiset saapuvat Glasgow'n kentälle samaan aikaan (miel. samalla lennolla).

3) Retki:

- Matkan aikana tutustumme kolmen eri alueen (Campbeltown, Islay, Islands) tislaamoihin. Mallaswhiskyseuran puolesta matkan organisoijana ja oppaana toimii seuran presidentti Mika Jansson.

- Saavumme tiistaina Glasgow'n kentälle, jossa meitä on vastassa mukavan tilava tilausbussimme. Sen jälkeen seuraavien päivien aikana tutustumme paitsi seudun upeisiin maisemiin, niin myös mm. Springbankin ja Juran tislaamoihin, neljään eri tislaamoon Islayn saarella ja Loch Fynen kuuluisaan viskikauppaan.

4) Matkan hinta:

Ilman lentoja 760 puntaa / n. 945 euroa (mahdollinen kurssivaihtelu vaikuttaa hieman) per matkustaja.

Tähän sisältyy:

- 4 yötä yöpymistä 3 tähden majapaikoissa (m. Islaylla meille on varattu legendaarinen Lochside -hotelli kokonaan itsellemme) jaetuissa huoneissa, ja erittäin tuhti skottilainen aamiainen joka aamu

- Illalliset jokaisena iltana hyvin valituissa, ja jo hyviksi havaituissa ravintoloissa

- Bussikuljetukset 20-hengen mukavalla ja ilmastoidulla yksityisbussilla, plus autokuljetukset Juran saarella (jonne bussimme ei pääse)

- Oppaamme ja heidän ystävällisen avustuksensa, josta oli paljon apua meille viime matkalla

- Kaikki lauttamatkat

- Viskimaistelutilaisuus Glasgowssa Donald MacLellanin johdolla

........................

Mukaan ei ole laskettu lentoja, eikä tislaamovierailuiden hintaa, mutta pyrimme neuvottelemaan meille mahdollisuuksien mukaan sponsoreita suomalaisista maahantuojista, joiden ystävällisellä avustuksella saisimme esimerkiksi ilmaisia kierroksia tislaamoilla, kuten olemmekin aiemmin saaneet.

Tislaamokierrokset maksavat tyypillisesti muuten 15 - 20 puntaa / tislaamo.

Yhden hengen huoneesta peritään 100 punnan lisämaksu.

Matkan matkaehdot on lähetetty seuran jäsenille sähköpostitse. Jos et ole saanut matkaehtoja, voit kysyä niitä osoitteesta mail@mallaswhiskyseura.fi.

Ystävällisin terveisin,
Suomen Mallaswhiskyseura / Mika Jansson

---------------

SMWS:n KESÄJUHLA 2012

Kesä on jälleen saapunut tänne pohjolaan, ja sen kunniaksi Suomen Mallaswhiskyseura järjestää lauantaina 9.6. vuotuisen, jo perinteeksi muodostuneen BBQ-kesäjuhlan Helsingin Ruoholahdessa (Santakatu 2) sijaitsevassa One Pint Pubissa.

Tarjolla on hyvän seuran lisäksi suuri valikoima grillattua ruokaa, alkupaloja, tapaksia ym. jokaiseen makuun. Grilli on kuumana klo 16.00 alkaen.

VISKITASTING HALUKKAILLE

Järjestämme lisäksi erillisen viskitastingin ennen ruokailua klo 15.00 teemalla: "Bruichladdich & Bunnahabhain - Islayn savuttomat" (vetäjinä Mika Jansson ja Ilkka Ruponen)

Maistelusettiin kuuluvat 2 cl:n annoksena seuraavat viskit:

  • Bunnahabhain 12 yo
  • Bruichladdich "Laddie Ten" 10 yo
  • Bunnahabhain 25 yo
  • Bruichladdich "DNA" 25 yo

Tervetuloa mukaan!
Mika Jansson, presidentti

---------------

KUOPIOSSA MAISTELLAAN SPEYSIDEN VISKEJÄ

Kuopion paikallisklubi Puijon Whiskypeipposet järjestää maistelee ravintola Pannuhuoneella Speysiden mallasviskejä lauantaina 2.6. kello 18.00.

Maisteltavat viskit ovat:

  • Craigellachie 1999 Duncan Taylor NC2, 46%
  • Aberlour 18 YO, 43%
  • Balvenie 21 YO PortWood, 40%
  • Imperial 16 YO 1995 Duncan Taylor Rare Auld, 54,1%
  • Glen Moray 24 YO 1986 Duncan Taylor Rare Auld, 51,7%

Terveisin
Jukka Sammalvuo
Klubimestari
Puijon Whiskypeipposet - Suomen Mallaswhiskyseura ry

---------------

Koko totuus irlantilaisista viskeistä

Whiskyseuran seuraava koulutus + tastingtilaisuus pidetään keskiviikkona 16.5. klo 18:00 Olutravintola Pikkulinnussa Puotilassa.

Tastingin teemana on "Koko totuus irlantilaisesta viskistä".

Tastingissä tutustutaan saaren viskintuotannon historiaan ja nykypäivään. Toisin kuin yleisesti luullaan, Irlannissa on historiallisesti valmistettu ja valmistetaan jälleen hyvin erilaisia viskejä. Tastingissa ja "koulutuksessa" käydään läpi kaikki tyylilajit, mukaan lukien uniikki pot still -viski.

Maistettavat pullotteet:

  • Tullamore Dew 12 yo (blended)
  • Green Spot (single pot still)
  • Bushmills 1975/1999 Millennium Malt (single malt, vanhin koskaan pullotettu Bushmills)
  • Redbreast Cask Strength 12 yo (single pot still, viime syksynä lanseerattu uutuus)
  • Connemara Turf Mór (single malt, maltaan fenolipitoisuus noin 50 ppm).

Tastingin ja koulutuksen pitää Ilkka Ruponen.

---------------

Eksoottisia viskejä Helsingissä

Whiskyseuran seuraava tasting pidetään torstaina 19. huhtikuuta klo 18 Helsingin Yrittäjänaisten huoneistossa osoitteessa Uudenmaankatu 23. Tällä kertaa maistelemme muista kuin perinteisistä viskimaista tulevia hieman harvinaisempia herkkuja. Maisteltavat juomat ovat:

  • Armorik, Ranska, 40 %
  • Amrut, Intia, 46 %
  • Aureum 1865, 43%, Saksa
  • Penderyn peated, Wales, 46 %
  • Gold Cock Single Malt, Tsekki 12 years, 43%
  • Hammer Head Vintage Single Malt Whisky, Tsekki, tislausvuosi 1989, 40,7 %

---------------

VUOSIKOKOUS 10.3.2012

Suomen Mallaswhiskyseuran vuosikokous pidetään Helsingin Yrittäjänaiset ry:n juhla-/ kokoushuoneistossa lauantaina 10. maaliskuuta kello 15.00.

Kokouspaikka sijaitsee Helsingin Rööperissä osoitteessa Uudenmaankatu 23 A 2.

Asiat:

  • tilinpäätöksen vahvistaminen
  • liittymis- ja jäsenmaksun suuruus
  • toimintasuunnitelma, talousarvio
  • presidentin, pääsihteerin, hallituksen jäsenten/ varajäsenten sekä toiminnantarkastajan valinta jne.

Lisäksi ohjelmassa luonnollisesti tasting, johon on taas hankittu erinomaisia viskejä, sekä pikkupurtavaa.

Tervetuloa!

---------------

Uisge 2012 kolkuttelee ovilla!

UISGE 2012 -viskifestivaali järjestetään tänä vuonna 9.-10.2.. Tapahtumapaikkana on Helsingin Vanha Ylioppilastalo aivan Helsingin Keskustassa.

Tapahtuma on avoinna molempina päivinä klo 15.00-22.00.

Sisäänpääsyn hinta on 10 euroa. Hintaan sisältyy narikka, ohjelmavihkonen ja lasi.

Tänä vuonna on tiedossa myös ruokailumahdollisuus, kun Vanhan ravintolapuolella on tarjolla kunnon syötävää.

Mukana olevat maahantuojat:

  • Altia
  • Beverage Partners Finland / William Grant & Sons
  • Diamond Beverages
  • Hartwa-Trade
  • Heino Juomat
  • Interbrands Finland
  • Lignell & Piispanen
  • Maxxium Finland
  • Möet-Hennessy Suomi
  • Norex
  • Pernod-Ricard Finland
  • Teerenpeli Yhtiöt
  • Vinoble
  • Wennerco
Tapahtumassa on mukana myös kattava määrä puhujia. 28.1. lista näytti seuraavanlaiselta
  • Alistair Walker - Glendronach/Benriach
  • Aurimas Abromavicuis - CL World Brands
  • Claire Keene - Morrison-Bowmore
  • David Francis - Glenfiddich
  • Donald Colville - Diageo
  • Dr. Koichi Inatomi - Suntory
  • Erik Jansson - Morrison-Bowmore
  • Gordon Muir - Whiskytutor.com
  • Ian Logan - Glenlivet / Chivas
  • James Steiner - Whyte & McKay
  • Jan Beckers - Douglas Laing & Co
  • Jarkko Nikkanen - Ardbeg
  • Jeanette Levis - Pernod-Ricard
  • Jennifer Graham - Cooley distillery
  • Joanne Brown - Bruichladdich
  • Jonatan Östblom-Smedje - Maker's Mark
  • Karen Fullerton - Ardbeg/Glenmorangie
  • Karl Thögersen - Mackmyra
  • Mark Watt - Duncan Taylor
  • Martin Markvardsen - Highland Park
  • Vicky Stevens - Laphroaig Distillery
  • Willie Tait - Juran distillery
  • Kirstie McCallum, Master blender - Bunnahbhain

Tänä vuonna festivaali laajenee koko viikolle ja kaupungin pubeihin (Helsinki Whisky Trail). Tiedossa on tapahtumia baareissa ja ravintoloissa, joissa tarjolla jotain erikoisempia ja uusia tuotteita, pidetään maisteluita, kuunnellaan vieraita, jne.

Viskipolun kohteet ja MasterClass-tastingien aikataulut löytyvät tapahtumat Facebook-ryhmästä (Ryhmä löytyy hakusanalla Uisge 2012) sekä Viskisiepon Blogista.

Muistakaahan osallistua tapahtumaan sankoin joukoin!

---------------

Cadenhead's -tasting Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Paikallisklubin seuraava, kaikille SMWS:n jäsenille avoin tastingtilaisuus pidetään perjantaina 27.1.2012 Hämeenlinnassa alkaen klo 18.30. Maistelutilana toimii jälleen Hermanni, (Brahenkadun ja Uhrikivenkadun kulmassa).

Tastingin teemana on Skotlannin vanhin yksityinen viskipullottaja Cadenhead's ja maisteltavat viskit ovat seuraavat (tässä ikäjärjestyksessä, maistelujärjestys voi olla eri):

  • Mortlach 16 yo 1988/2005, 58,1%, Sherry Butt. Kuuleman mukaan erittäin hyvä pullote, jopa "klassikko"-sanaa on tämän yhteydessä käytetty.
  • Old Pulteney 18 yo, 1990/2009, 57,2%, Bourbon Barrel. Jim Murray valitsi kuluvan vuoden parhaaksi viskiksi Old Pulteneyn 21-vuotiaan. Tämä Cadenhead's-pullote näyttänee suuntaa osuiko valinta oikeaan. Varmasti keskustelua herättävä viski.
  • Dailuaine 20 yo, 1989/2010, 56,5%, Bourbon Hogshead. Pullote harvemmin tastingeissä nähdyltä tislaamolta.
  • Rosebank 22 yo, 1989/2011, 50,1%. Bourbon Hogshead. Suljetun Lowland-tislaamon tuote. Kuuleman mukaan loistava pullote!
  • Benriach 23 yo, 1986/2009, 53,3%, Bourbon Barrel. Mukavan iäkäs pullotus kovassa nosteessa olevalta tislaamolta.

Cadenhead'sin viskejä ei juurikaan ole Suomessa saatavilla edes ravintolamyynnissä, joten melko ainutlaatuisesta tilaisuudesta on kyse. Maailmallakin näiden viskien myynti keskittyy lähinnä vain pullottajan omiin myymälöihin.

Viskien maistelun ohella perehdymme Jari A:n johdolla ja rennolla otteella myös viskin makujen ja tuoksujen maailmaan. Kuinka parhaiten voi löytää aromit viskistä? Kuinka omia aisteja voi kehittää? Mitä "maistelukikkoja " kannattaa kokeilla? Mikä merkitys on maistelujärjestyksellä? Onko väliä millaisesta lasista viskiä nautitaan? Mikä vaikutus lasilla on esim tuoksun syntymiseen ja sen aistimiseen? Ainakin näihin asioihin pyrimme etsimään "totuutta" illan aikana.

Tuttuun tyyliin tastingin jälkeen tarjolla on maukasta syötävää, eli ilmoitelkaa mahdolliset allergiat/erityisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa avaamaan viskivuosi 2012 hienon tastingin merkeissä!

Terveisin

Hannu Juutilainen
Klubimestari,
The Local Whisky Club - SMWS ry

------------------

 

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel