2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

SMWS:n KESÄJUHLA 2013

Kesä tuntuu saapuneen taas tänne pohjolaan, ja sen kunniaksi Suomen Mallaswhiskyseura järjestää lauantaina 8.6. vuotuisen, jo perinteeksi muodostuneen ruoka- ja viskipitoisen kesäjuhlan Oluttupa Viidessä Pennissä, Helsingissä (Mannerheimintie 53).

Tarjolla on hyvän seuran lisäksi suuri valikoima ruokaa, alkupaloja, pääruokia ym. jokaiseen makuun. Ruokailu alkaa klo 15.00.

Kutenen moni tietää, on pubissa myös sangen mukava valikoima erityylisiä oluita sekä tietysti hyviä viskejä.

Ruokailun osallistumishinta jäsenille on 20 euroa / hlö.

Ilmoittaudu tilaisuuteen vastaamalla tähän sähköpostiviestiin viimeistään torstaina 6.6., ja maksa seuramme tilille tuo osallistumismaksu 20 euroa etukäteen.

Tilinumero on: FI84 1012 3000 2128 43

Viestikenttään merkintä "PENNI". Maksusuorituksen tulee olla tilillä viimeistään perjantaina 7.6.

VISKITASTING HALUKKAILLE

Järjestämme lisäksi erillisen ja perusteellisen Glengoyne -mallasviskien maistelun ennen ruokailua klo 14.00.

Maistelusettiin kuuluvat 2 cl:n annoksena seuraavat viskit:

  • Glengoyne Highland Single Malt 12 years old
  • Glengoyne Highland Single Malt 15 years old
  • Glengoyne Highland Single Malt 18 years old
  • Glengoyne (Single Cask) 14 years old
  • Glengoyne Highland Single Malt 21 years old

Mikäli haluat osallistua tastingiin, mainitse siitä erikseen vastausviestissäsi. Viskitasting maksetaan vasta paikan päällä (ei siis etukäteen).

Tervetuloa mukaan nauttimaan!
Mika Jansson
presidentti

Koe Campbeltown Mannerheimintiellä

Nyt on taas todella mielenkiintoista maisteltavaa tiedossa. Torstaina 23.5. klo 18 maistelemme Campbeltownin viskeja yhdisteltynä pieniin purtaviin. Paikkana on useimmille tuttu Olutravintola Viisi Penniä Helsingissä ja osoitehan oli Mannerheimintie 55. Lisää tietoa ravintolasta löydät nettiosoitteesta www.viisipennia.fi

Tastingissa 2cl annoksina:

  • Springbank 12Y Calvados Finish 52,7%
  • Springbank 15Y 46%
  • Longrow Rundlets & Kilderkins 11Y 51,7%
  • Longrow 14Y 46%
  • Hazelburn 12yo

Naposteltavina erilaisia pikkupaloja:

  • Savulohi-mätimousse -leipänen
  • Ilmakuivattua kinkkua viskivoin kera
  • Tummaa suklaata

Ilmoittautumiset joko sähköpostilla: seppo(a)mallaswhiskyseura.fi tai tekstiviestillä: 050-3566 817. Mukaan mahtuu noin 35 ensin ilmoittautunutta ja ilmoittautua voi heti.

terveisin
Seppo Siika-aho

................

Yksityispullottajan tisleitä Helsingissä

Suomen Mallaswhiskyseuran seuraava tasting pidetään tiistaina 7.5. klo 18.30 Helsingissä Annankadun William K:ssa (Annankatu 3). Teemana on yksityinen pullottaja Gordon & MacPhail ja maisteltavana pulottajan seuraavat tuotteet:

  • Imperial
  • Glen Mhor
  • Glen Scotia
  • Dallas Dhu
  • Longmorn
  • Bladnoch

Ilmoittautumiset tämän viikon aikana joko sähköpostilla osoitteeseen seppo(a)mallaswhiskyseura.fi tai tekstiviestillä: 050-3566 817.

Terveisin ja tapaamisiin
Seppo Siika-aho
pääsihteeri
Suomen Mallaswhiskyseura ry.

................

Kotkassa kaiken maailman viskejä

Perjantaina 3.5 klo 18.00 alkaen järjestetään Kotkan Whisky Klubin kevättasting, jossa teemana on maailman viskit.

Maistelupaikkana on tunnelmallinen Kotkan Höyrypanimo ja halukkaat voivat ruokailla alakerran ravintolassa maistelun jälkeen.

Maailman viskit illan kattaus on vähintäänkin mielenkiintoinen. Edustetuksi yritettiin löytään tuotteita mahdollisimman monelta mantereelta.

  • Amrut - Intermediate Sherry Matured - Idän ihme.
  • Hammer Head - 1989 - Tsekkoslovakian lahja.
  • Blanton's - Gold Edition - Aitoa ja ehtaa jenkki kamaa.
  • Three Ships - 10 y.o - Etelä Afrikasta tuleva Blendi.
  • Sullivans's Cove - Bourbon Cask Whisky - Australian Tasmanista tuleva single malt.
  • Sekä lisänä yksi kaupasta arvottava yllätysviski.

Paikalle mahtuu 30 kiireisintä osanottajaa

Tarkoituksena on syödä illallinen Ravintola Keisarinsatamassa maistelun jälkeen ja kaiketi siinä voi ennen maistelua käydä tuopposen Ukkoa terassilla nauttimassa.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen kotkanwhiskyklubi(a)gmail.com tai viestillä 0408011708

Ilmoita myös halukkuus ruokailuun, jotta keittiö osaa varautua. Ruokatarjoilusta seuraa lisäinfoa ilmoittautuneille.

Ystävällisin Terveisin
Marko Karppanen
Klubimestari
Kotkan Whisky Klubi - SMWS ry.

................

Kuopiossa tarjolla Laddie-kattaus

Puijon Whiskypeipposet järjestävät lauantaina 20.4. Kuopiossa ravintola Pannihuoneella Bruichladdich-tastingin, jossa käydään läpi mielenkiintoinen kattaus tämän Islayn saaren tislaamon tuotoksia. Maistelut aloitellaan kello 18:00 ja tarjolla on seuraavat viskit:

  • Bruichladdich Islay Barley
  • Bruichladdich Infinity 3
  • Bruichladdich Twenty
  • Bruichladdich DNA 3
  • Port Charlotte PC9

Ilmoittautumiset suoraan klubimestari Jukka Sammalvuolle joko sähköpostilla (jukka (at) whiskypeipposet.fi) tai tekstiviestillä (044 572 4922).

Terveisin,
Jukka Sammalvuo
klubimestari
Puijon Whiskypeipposet - Suomen Mallaswhiskyseura ry.

................

Pyhä Patrick Mikkelissä

Patrikin päivän perinteiset irkkujuhlat lähestyvät! Mikkelin Viskisieppojen järjestämä teemailta starttaa Ravintola Pruuvissa, Mikkelissä, lauantaina 16.3.klo 17.00

Ohjelmassa on teemaan sopivaa meininkiä:

  • Irlantilaisaiheista ruokaa, juomaa, näihin ja sikäläiseen historiaan, kultuuriin liittyvää esitelmää.
  • Illan vieläkin rennompi osuus toteutuu ravintola Pub Päämajan puolella varsinaisiin Patrick´s Day Partyihin, joiden tunnelmasta vastaa Nightcap pelimannipoppoo.

St. Patrick´s Menu:

  • Crème Ninon, hieno hernesosekeitto ja viskivaahtoa
  • Haudutettua lammasta ja palvipossunkylkeä valkosipuli-perunakakkua, Guinness kastiketta
  • Suklaa fondantea ja Baileysjäätelöä

Ruokajuomana ja palanpainikkeena Guinnessia/ Kilkennyä ja sikäläisiä mallastisleitä. Singlejä ainakin Tullamorelta ja Bushmillsin pulloista, sekoituksia Redbreastiltä ja Jamesonilta.. kahvilla tai ilman.

Osallistumismaksu joka sisältää ruokailun, edellämainitut ruokajuomat, ja liput illan liveaktiin Päämajalla.

Vaarana on tosin, että joutuu pukeutumaan hassuun hattuun, jollaisia on jaossa ajoissa mukaan ilmoittautuneille.

Koska kyseessä on Lauantai-ilta ja ravintolatilat täyttyvät vauhdilla, toivon Viskisieppojen Irkkuiltaan tulijoita ilmoittautumaan mahdollisimman pian eli 10.3. mennessä!

Kysymykset ja ilmoittautumiset sähköpostiin: viskisieppoklubi@gmail.com Tilaisuus on K-20.

Fáilte chuig an
Mika Pippuri
Klubimestari
Mikkelin viskisieppoklubi

................

Vuosikokous 2013

Suomen Mallaswhiskyseuran vuosikokous pidetään Kirjan talolla lauantaina 2. maaliskuuta kello 15.00. Kokouspaikka sijaitsee Helsingin Kruunuhaassa osoitteessa Kirjatyöntekijänkatu 10 B, 3. kerros.

Asiat:

  • tilinpäätöksen vahvistaminen
  • liittymis- ja jäsenmaksun sekä kannatusjäsenmaksun suuruus
  • toimintasuunnitelma, talousarvio
  • presidentin, pääsihteerin, hallituksen jäsenten/ varajäsenten sekä toiminnantarkastajan/ varatoiminnantarkastajan valinta jne.

Lisäksi ohjelmassa luonnollisesti tasting, johon on taas hankittu erinomaisia juomia. Tarjolla mm Glenfarclas 40 yo ja muuta mukavaa. Tervetuloa!

Helsingissä 15. pnä helmikuuta 2013 Whiskyseuran hallitus

Ilmoittautumiset kokoukseen/ tastingiin sähköpostilla seppo@mallaswhiskyseura.fi tai tekstiviestillä (050-3566 817)viimeistään torstaina 28. pnä helmikuuta.

terveisin
Seppo Siika-aho
Whiskyseuran pääsihteeri

---

................

Lagavulinia Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan paikallisklubi The Local Whisky Club aloittaa tämän vuoden viskitastingit legendaarisella Lagavulinilla. Tarjolla 5 tislaamopullotetta, sekä ruoka+juoma. Huikeiden viskien lisäksi illan viihtyvyydestä vastaa kitaravirtuoosi/trubaduuri Arvi Åberg. Tasting on lauantaina 23.2 ja alkaa klo 17. Paikkana Hermanni, Brahenkatu 27,(Brahenkadun ja Uhrikivenkadun kulma). Olemme varanneet livemusiikin aina klo 22 asti eli kannattaa varata aikaa rennolle loppuillalle tastingin jälkeen.

Illan Lagavulin kattaus:

  • 16y "White Horse", 43%, pullotettu 90-luvulla
  • 16y "Port Ellen", 43% (tuore pullotus)
  • Distillers Edition 1986/2002, 43%
  • 12y Special Release #2, 57,8%, pullotettu 2002
  • 12y, 1995/2008 "The Friends of Classic Malts", 48% (european oak)

Kaikki mallaswhiskyseuralaiset ovat tilaisuuteen tervetulleita. Mukaan mahtuu 25 nopeinta. Ilmoittautuessasi kerro ruoka-allergioista ja haluatko juomaksi oluen vaiko siiderin. Yksi yllätyskin mahtuu iltaan mukaan. Lämpimästi tervetuloa!!

Ilmoittautumiset sähköpostilla thelocalwhiskyclub(a)gmail.com tai puhelimella 0445155772

Terveisin
Jari & Hannu

................

Mikkelissä perinteiset Burns-päivälliset

Mikkelin Viskisieppoklubi viettää kolmansia perinteisiä Robert Burns -päivällisiä perjantaina 25.1.2013.

Tää kutsu on kaikille teille naurusuisille veljille ja siskoille,

Ilman huolenhäivää tulla juhlimaan syntymäpäivää!

Kuin saisitte piristysruiskeen keskellä talvisen lumituiskeen

Te mainiot veikot nautinnoille niin kovin heikot,

kun tarjolle tuodaan haggista Ja juhlistetaan Burnsia!

Jos ystävykset nuo vekkulit lopulta ottavatkin kekkulit,

ehtivät he ensin aromit haistaa ja makuvivahteet tunnistaa.

Jo kuulla voi Sieppojen kuiskeen kastaneet lie kurkkunsa Uisgeen!

(Timo 2011)

Mikkelin Viskisiepot aloittivat 2011 uuden perinteen paikkakunnallaan, Viskin "kotimaan" Skotlannin ja heidän kansallisrunoilijan kunniaksi. Burnsin päivällinen on perinteinen juhlapäivällinen, joka järjestetään tammikuun 25. päivän aikoihin skotlantilaisen runoilijan, Robert Burnsin kunniaksi.

Pruuvin Keittiömestarin Timo Hyöppisen suunnittelema III Robert Burns-illan menu:

  • Viskillä liekitetty scampinpyrstö ja savulohitartar
  • Lammasmakkaraa tomaattikastikkeessa ja uppomuna
  • Rosmariinimarinoitua karitsan paahtopaistia, palvipossu-linssimuhennota ja portterikastiketta
  • Viskipannacottaa ja marjoja

>Lisänä nautitaan erillaisia Skotlantilaisvalmisteisia, alkoholipitoisiakin ruokajuomia.

Kattaus järjestetään 25.1. Perjantaina klo 19 Ravintola Pruuvissa, Mikkelissä.

Tilaisuuden virallinen osuus kestää noin 2-3 tuntia.

Sitovat ilmoittautumiset 21.1. maanantaihin mennessä sähköpostilla viskisieppoklubi(a)gmail.com

Muista mainita mahdollisista ruoka-aine rajoitteista.

Tervetuloa!

................

Kuopio starttaa viskivuoden

Kuopion viskivuosi 2013 käynnistyy Pannuhuoneella lauantaina 12.1. klo 18.30.

Tastingsetti koostuu seuraavista maittavista juomista

Highland Park 18 YO, 43%
San Francisco World Spirits Competition 5 x Double Gold Medal 2008-2012.

Glenmorangie Artein, 46%
Scotland vs Italy. Sassicaia-tynnyreissä viimeistelty supertoscanalainen "Italian Job". Runsasta mehevää viinillisyyttä.

BenRiach 18 YO 1993/2012, Rioja Finish Barrel #2574, 286 bottles, 56%
Scotland vs Spain. Viimeistelty espanjalaisessa punaviinitynnyrissä. Julkaistu yksinoikeudella Suomessa. Runsas, roteva, lihaksikas. Cojones.

Glen Garioch 1991/2010 Batch #38, 54,7%
Alussa hyökkää ja iskee kuin Mike Tyson vuonna 1987. Tunnin verran hengitettyään hymyilee ja vinkkaa silmää kuin kuin Mike Tyson vuonna 2012. Mausteinen, yrttinen, sitruksisen hedelmäinen ja upean tasapainoinen.

Ardbeg Alligator, 51,2%
Karrelle poltetuissa tynnyreissä (osittain) kypsytettyä Islayn turveherkkua. Luvassa merellisyyttä, raikasta hedelmää, vaniljaa ja sideharsoa.

Ilmoittautumiset klubimestarille sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Jukka Sammalvuo
Klubimestari
Puijon Whiskypeipposet - Suomen Mallaswhiskyseura ry
044 572 4922
jukka(a)whiskypeipposet.fi<(p>

 

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel