2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>
Pienet pikkujoulut Pikkulinnussa | Irlanti-Skotlanti 1-1 | Teerenpeli Single Malt on Lahesta | Odotettua parempaa | Kaksi Korppia maisteli Kaksissa Kasvoissa | Tislauksen taikaa Lahessa | Matka Edinburghiin | Pressiä ja punaneniä rautatieasemalla | Quaich täytti 5 vuotta, Peatreek syntyi | Pietarsaaressa whiskyoppia Ruåtsinmaalta | Vuosikokouksessa Lagavulinia ja mukavaa tunnelmaa | Poirotin tastingkuulumisia | Hyviä uutisia Tummien Oluiden Torilta

Quaich täytti 5 vuotta, Peatreek syntyi

Seuran klubirintamalla on aktiivinen kevät. Seuran kokousten ja matkojen ilopillerit, Pietarsaaren sulokurkut ja armoitetut seuramiehet loistivat tällä kertaa kotikonnuillaan, eli Pietarsaaren Klubilla tuli viisi vuotta mittariin. Tapausta juhlittiin Jugendsalissa 12.3.2005 whiskyn, laulun, saunan ja yleisen seurustelun merkeissä. Quaichille seuraa piti Tampereen Twa Corbiesin edustajisto. Korppeja oli matkassa kolme, mutta vahvistuksena oli GPS-paikantimen omaava hang around-jäsen. Tampereen Klubi osaa siis jo varautua eksymiseen, mutta Quaich lahjoitti silti helpoimmin kartalta katoaville korpeille hienot kompassit. Twa Corbies puolestaan lahjoitti pietarsaarelaisille äänenvaimentimen, eli laitteen, jolla voi ampua jopa kaksi yhtäaikaista whiskysuihkua häiritseviä äänilähteitä kohti.

Juhla-tastingin antina oli tällä kertaa hieman harvinaisempaa tavaraa, eli Alkon hyllyltä tuttuja tuotteita ei listalta löytynyt. Bunnahabhain oli whiskyistä tutuin, mutta tällä kertaa vuosikertapullotteena, eli tisle oli vuodelta 1989. Allekirjoittaneen mielestä 9-vuotia Islay oli yleisempää inkarnaatiotaan pehmeämmän ja hunajaisemman oloinen, mutta vain ”ihan kiva”, aivan kuten tutumpi 12-vuotiaskin. 15-vuotias Linkwood oli tastingin viimeinen whisky, mutta keskustelun perusteella se ei pärjännyt tastingin tynnyrivahvuisille whiskyille, Rosebankille ja Alt-A-Bhainnelle. Rosebank oli tislattu vuonna 1989 ja pullotettu 2001. Prosentteja 56.4. Tuoksuillaan ja maullaan whisky johdatti kukkapenkin äärelle. 1992 tislattu ja 2002 pullotettu Alt-A-Bhainne oli toimiva esimerkki vesilisän merkityksestä whiskyn kesyttäjänä. 58.8 prosenttinen juoma oli raakana käytännössä juomakelvotonta, mutta vesilisän jälkeen lasista löytyi allekirjoittaneen mielestä hunajainen, helppo ja hyvällä tavalla vaniljainen whisky. Monet olivat tietysti eri mieltä, mutta poikkeaville mielipiteille on tastingeissa aina tilaa.

Skudaa! Ge mig pengar!
Virallisen osuuden jälkeen Jugendsalilla keskityttiin hauskanpitoon, eli laulua ja musiikkia riitti pitkälle iltaan. Klubilaisten eväistä löytyi jaloja juomia kierrätettäväksi Japania ja Irlantia myöten. Irlannin Connemara löysi muutamia uusia ystäviä turvehirviöiden arvostajista. Quaichista nautittuja ystävyyden maljoja sinetöi Bowmoren Darkest. Saunakin herkisti jeppisläisiä äänijänteitä muutaman säkeen verran. Klubit myös rehentelivät saavutuksillaan löylyjen rentouttavan vaikutuksen alaisina. Kun mukava klubitila sulki ovensa monen mielestä liian aikaisin, niin suuntasimme Vive’s Pubin kautta Friendsiin. Klubimestarit ainoina jaksoivat mekastaa hieman yökerhossakin.

Twa Corbies ainakin viihtyi Quaichin vieraana siinä määrin, että lennähtää paikalle tulevaisuudessakin. Ja suosittelee toimenpidettä myös muille seuran jäsenille.

Viikko Pietarsaaren kinkerien jälkeen Lahdessa ristittiin seura tuorein klubi, eli Suomen Mallaswhiskyseura Ry:n Lahen Klubi Peatreek. Kirjoitusasu on tarkkaan harkittu ja lahtelaisen kieliopin mukainen. Nimeämistä ja uuden klubimestarin valintaa rasvattiin minitastingilla, jossa 12-vuotias Cragganmore, 15-vuotias Benromach, Teerenpelin Rum Wood Finish ja vuonna 1982 tislattu ja 1999 pullotettu Brora ottivat mittaa toisistaan. Brora peittosi Benromachin täpärästi, mutta hännille jäi yllättäen Cragganmore. Whiskyharrastus vaikutti näiden juomien äärellä kovin mielekkäältä ja klubilaisten keräämät katseet todistivat myös muidenkin olevan asiasta kiinnostuneita. Teerenpeli tarjosi tapaamiselle jälleen mainiot puitteet, eli kiitokset jälleen kerran Noora Kaakolle ja ravintolan mainiolle henkilökunnalle.

Peatreekin klubimestarina vaikuttaa nyt Jari Kinnunen, jonka tatuointeja muut seuralaiset pääsevät ihmettelemään parin kuukauden sisällä, eli Taivaanrannassa siintää seuran tasting ja tislaamovierailu. Tietoa näillä sivuilla heti kun ajankohta on selvillä. Tillsvidare!

Janne Suominen
23.3.

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel