2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>
Mennyttä muistellessa | Keväinen tervehdys Christchurchista | Neljän viljan tasting | Syksy saapuu ja toiminta tiivistyy | Twa Corbies istahti Teerenpeliin | Viskiristeily Viking Line Amorellalla | Maltainen kevät | Vuosikokouksessa | Eksotiikkaa Pasilassa

Vuosikokouksessa
Suomen Mallaswhiskyseuran tämän vuoden vuosikokouksessa nähtiin kunniajäsen, uusia hallituksen jäseniä ja mielenkiintoisia viskituttavuuksia. Itse kokous käytiin läpi viimevuotista nopeammin, mutta siihen mahtui silti hienoja hetkiä. Seura kutsui itselleen ensimmäisen kunniajäsenensä, pitkäaikaisen entisen presidenttimme ja suomalaisen viskikulttuurin edistäjän, Leevi Myllymäen.

Leevi kertoi kutsun tulleen yllätyksenä ja totesi, että vaikka ei vuosimaksua tarvitsekaan kunniajäsenyyden myötä maksaa, aikoo hän silti lahjoittaa seuralle vuosittain jäsenmaksun suuruisen summan. Leeville vielä kertaalleen onnittelut!


Seuran hallituksessa tapahtui myös muutama muutos kun pitkäaikainen hallituksen jäsen, Jokke Merimaa lähti vuodeksi keskelle Paraguayn sademetsiä. Tilalle saatiin kuitenkin innokasta uutta verta ja hallituksen kokoa päätettiin kasvattaa yhdellä jäsenellä. Presidenttinä jatkaa allekirjoittanut ja pääsihteerinä Seppo Siika-Aho. Omalta osaltani kiitos luottamuksesta! Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Ilkka Ruponen ja Hämeestä saatiin vahvistukseksi Hannu Juutilainen. Muuten ennallaan pysyneiden henkilövalintojen jälkeen todettiin, että seuran budjetti on vakavarainen ja jäsenmäärä kasvussa. Mallasviski selvästi kiinnostaa harrastuksena ja kysyntää seuran toiminnalle on.

Varsinaisen kokouksen jälkeen pidettiin perinteeksi muodostunut tasting. Maisteltavana oli niin edullisempaa Glen Orchy pure Maltia kuin kielen mukanaan vienyttä Rare Malts-sarjan 26-vuotiasta Linkwoodia. Näiden lisäksi maistelupakettiin mahtui The Macallanin 1851 Inspiration sekä 18-vuotias Caol Ila.

Glen Orchy ei kirvoittanut suuria sanoja, vaan oli lähinnä mukavan helppo aloitus. Macallanin 1851 Inspirationia pidettiin erilaisena kuivakkana Macallanina, jossa oli toffeeta ja muita tislaamolle jokseenkin tyypillisiä vivahteita. Varsinaisen kehuryöpyn sai osakseen Linkwood, joka oli yleisen mielipiteen mukaan selvästi tastingin paras viski. Allekirjoittaneen on helppo yhtyä suitsutukseen, vaikka soraääniäkin joukosta kuului. Loppuun jätetty Caol Ila jäi valitettavasti Linkwoodille pahasti jalkoihin, vaikka kyseessä olikin muuten makoisa tuotos.

Tastingin jälkeen kätköistä kaiveltiin vielä yleiseen maisteluun muutama pullo. Nikka Yoichin 10-vuotias painos ja Fettercairnin 12-vuotias irrottelivat mukavasti kielenkantoja ja pullojen tyhjennyttyä jäsenistö siirtyikin lähiseudulle tutustumaan muuhun mallastarjontaan.

Omalta osaltani haluan kiittää vuosikokoukseen osallistuneita. Toivotaan, että tuleva viskivuosi on meille kaikille mahdollisimman antoisa!
Antti Tuurala, Presidentti
(20.3.2007)


Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel