2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>
Mennyttä muistellessa | Keväinen tervehdys Christchurchista | Neljän viljan tasting | Syksy saapuu ja toiminta tiivistyy | Twa Corbies istahti Teerenpeliin | Viskiristeily Viking Line Amorellalla | Maltainen kevät | Vuosikokouksessa | Eksotiikkaa Pasilassa

Viskiristeily Viking Line Amorellalla 10.-11.5.2007
Viking Linen Amorella oli nyt toista kertaa viskiteemaristeilyn pitopaikkana. Ruotsissa vastaavilla teemaristeilyillä on jo pitkät perinteet ja nyt tätä whiskykulttuurin sanomaa levitetään myös Suomen Turusta lähtevillä risteilyillä. Niinpä Mallaswhiskyseuralaisista koottu neljän hengen iskuryhmämme lähti ottamaan selvää risteilyn annista. Aamulähtö ei aluksi vaikuttanut kovin hyvältä ajatukselta, kun herätyskello pärähti soimaan klo 5.00.

Kuitenkin jo bussimatkalla kohti Turun satamaa fiilis alkoi nousemaan ja kun laiva hieman ennen aamuyhdeksää irtautui laiturista, pääsimme toden teolla tutkimaan päivän ohjelmaa. Runsas aamiainen ja tervetulotilaisuus avasi hienosti pelin, vatsa täynnä oli hyvä jatkaa eteenpäin kohti viskinautintoja.

Pääyhteistyökumppanina tällä risteilyllä oli Diageo ja matkan teemana "Classic malts from all regions". Aamiaisen jälkeen ohjelmassa oli luento sekä tastingtilaisuus, jonka veti Anders Gjörling Diageolta. Luennolla saimme kuulla viskin historiasta, Skotlannista ja viskin valmistuksesta. Tasting-osuutta odotellessa varsin perusteellinen ja kattava puolentoista tunnin esitelmä alkoi tuntua hieman pitkältä ja tätä osuutta olisikin voinut tiivistää. Luennon jälkeen saimme maisteluun ennakko-odotusten mukaisesti Diageon Classic Malt -kuusikon sekä yhden yllätysviskin, joka oli Singleton 12yo.

Maisteluiden ja pienen tauon jälkeen ohjelma jatkui minimessuilla, jonne olikin pystytetty varsin mielenkiintoinen kattaus. Mukana osastoineen olivat Diageo, Pernod-Ricard, William Grant & Sons sekä Brown & Forman.

Nämä parin tunnin messut muodostuivatkin risteilyn kohokohdaksi. Messuilla oli paljon hienoja tuotteita niin ostettavissa, kuin maisteltavissakin, sekä vilkasta ja antoisaa keskustelua näihin jaloihin juomiin liittyen. Viimeistään messuilla kaikki saivat varmasti matkalleen täyden vastineen. Messujen jälkeen viskiristeilijöiden nälkää helpottamaan oli loihdittu illalliselle whiskymenu.
Tarjolla oli muun muassa whiskyllä marinoitua härän seläkettä ja jäätelöä whisky-fudge -kastikkeella. Whiskymenu oli hyvä idea, mutta viskin olisin odottanut maistuvan ruuissa vielä vahvemmin. Viskiä olisi voinut kokeilla myös ruokajuomana, valittuna ruokalajien mukaan – ehkäpä ensi kerralla. Illalliselta oli hyvä siirtyä vapaan iltaohjelman pariin ja tutustua vielä laivaan ja sen baarien viski- ja olutvalikoimiin.

Aamulla väsyneen mutta tyytyväisen ryhmämme edessä oli enää paluumatka kotiin ja saatoimme todeta hyvän viskin ympärille rakennetun risteilykonseptin varsin toimivaksi. Jatkoa viskiteemaristeilyille on lupailtu ensi syksyksi ja hyvä niin. Oma kiinnostus on ainakin taattu.

Hannu Juutilainen
(18.5.2007)

 

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel