2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>
Mennyttä muistellessa | Keväinen tervehdys Christchurchista | Neljän viljan tasting | Syksy saapuu ja toiminta tiivistyy | Twa Corbies istahti Teerenpeliin | Viskiristeily Viking Line Amorellalla | Maltainen kevät | Vuosikokouksessa | Eksotiikkaa Pasilassa

Syksy saapuu ja toiminta tiivistyy
Vuosi on edennyt jo reilusti syyskuun puolelle ja sehän tarkoittaa sitä, että seuran toiminta alkaa jälleen vilkastumaan. Luvassa on näillä näkymin toiminnantäyteinen syksy, johon mahtuu niin tastingejä, risteilyjä kuin muitakin tapahtumia.

Kesäkausi loppui...
Syyskauden puolivirallisten avajaisten ollessa aivan nurkan takana on hyvä palautella mieliin kesäkauden lopettajaisia, jotka Helsingin suunnassa pidettiin jo tutuksi tulleessa Pikkulinnussa. Tällä kertaa hommassa oli kuitenkin uudenlaista hohtoa, sillä Pikkulinnun laajennus oli juuri valmistunut siihen kuntoon, että seuralaiset saivat mahdollisuuden omalla tavallaan kastaa uuden viskikabinetin käyttöön. Pikkulinnun ravintoloitsija Markku Ristevirta kertoikin osuvasti, että ilmastointia oli nikkaroitu vielä viime tingassa kuntoon, jotta tilaisuus oli ylipäätään mahdollinen.

Pikkulinnun ohjelmassa oli Ilkka Ruposen vetämä vertikaalinen Balvenie-tasting, jota kohtaa osoitettiin selvää kiinnostusta. Ennen Ilkan vauhtiin päästämistä ohjelmassa oli kuitenkin hieman juhlallisempi ohjelmanumero, kun Markulle luovutettiin seuran puolesta Suomen Mallaswhiskyseuran standaari osoituksena Markun suomalaisen viskikulttuurin eteen tekemästä työstä. Lupauksensa mukaisesti Markku asetti kyseisen standaarin hyvin näkyville ja tarkastuskäynnillä se löytyikin heti baaritiskin nurkalta.

Kauniiden kiitospuheiden jälkeen siirryimme kuulemaan Ilkan läpikotaista esitelmää Balvenien tislaamosta sormien ja nenien syyhytessä jo laseja kohti. Tastingpaletin aloitti 15-vuotias Single Barrel, jonka kautta jatkettiin 14-vuotiaaseen rommiviimeisteltyyn tuotteeseen. Sarjaa jatkoivat 14-vuotias Roasted Malt, 17-vuotias New Wood ja samanikäinen Islay Cask.

Viskit kirvoittivat mukavaa keskustelua ja makuerojakin tuntui syntyvän. Yleinen mielipide oli, että tällaisille tastingeille on kysyntää, sillä harvoin päästään maistelemaan kuinka paljon saman tislaamon tuotteet voivat pienen ikähaarukankin sisällä toisistaan erota. Yksimielisyyteen tastingin parhaasta viskistä ei päästy, mutta erityisesti New Wood tuntui maistuvan monille.

Illasta kiitos Ilkalle ja ennen kaikkea jälleen kerran Markulle ja Pikkulinnun väelle!

...ja syyskausi alkaa
Syyskauden ensimmäinen tasting järjestetään Hotelli Scandic Simonkentän tiloissa. Luvassa on mukavia herkkuhetkiä muutaman harvinaisemman viskin parissa. Ilmoittautumistietoa löytyy erillisestä viestistä.

Syyskautta jatkaa lokakuun 17.-18. päivä Viking Amorellalla järjestettävä viskiristeily, josta jäsenille on lähetetty erikseen tietoa. Risteilyn teemana on Laphroaig ja paikalla on yksi Skotlannin arvostetuimmista viskinvalmistajista, Laphroaigin Master Blender Robert Hicks.

Myöhemmin syksyn aikana on luvassa myös suljetut tislaamot -teematasting, johon on luvassa todellisia harvinaisuuksia. Kannattaa siis pitää silmät auki ja muistaa vilkuilla sähköpostiaan. Lisää tietoa on luvassa kunhan ajankohdat ja tilat varmistuvat.

Raikasta syksyä toivottaen,
Antti Tuurala
Presidentti

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel