2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>
Mennyttä muistellessa | Keväinen tervehdys Christchurchista | Neljän viljan tasting | Syksy saapuu ja toiminta tiivistyy | Twa Corbies istahti Teerenpeliin | Viskiristeily Viking Line Amorellalla | Maltainen kevät | Vuosikokouksessa | Eksotiikkaa Pasilassa

Kia Ora,
Keväinen tervehdys Christchurchista (www.christchurch.org.nz/),
Uudesta-Seelannista. Olen täällä viettämässä Suomen talvea (tosin töiden merkeissä), mutta lämpimikseni olen hivuttautunut mukaan paikallisen viskiclubin, Whisky Guild, toimintaan.

Seuran vetäjänä toimii Skotlannista kotoisin oleva herrasmies Michael Fraser Milne (kuvassa ->). Michael omistaa myös paikallisen viskikaupan,
Whisky Galoren (www.whiskygalore.co.nz/).

Kauppa on mukavan kotoinen ja miellyttävä. Hyvin sovelias juuri viskien
ostoon ja, valitettavasti, myös nauttimiseen. Paikalliset anniskelusäännöt
poikkeavat kotoisista, eli kaupassa tarjotaan mielellään lasillinen
viskiä. Se jos mikä parantaa kaupassa viihtymistä ja ennen kaikkea
ostosuoritusten tekoa.


Seurassa jäseniä on tällä hetkellä noin 350, ja naisten osuus on noin 20%. Seura toimii todella aktiivisesti, mistä toki on kiittäminen seuran vetäjää, kun on samalla viskikaupan omistaja. Seura otti minut vastaan todella lämpimästi ja pääsin mukaan toimintaan "täysimääräisenä" ilman vuosimaksuja. Olen todella otettu seuran ystävällisyydestä ja
vieraanvaraisuudesta.Whisky Galore

Kaupassa on silloin tällöin pieniä ilmaisia maistajaisia. Myös muita tilaisuuksia on ihan kiitettävästi. Suosituin tapahtuma on kuulemma Whisky&Cheese-ilta, johon itsekin pääsin mukaan (tilaisuus oli jo täynnä, mutta Michael mahdutti minut mukaan). Kyseinen ilta on myös seuran naisten suosiossa, kuten myös kaikki Islay-illat.

Whisky&Cheese voi äkkiseltään tuoksahtaa hiukan oudolta. Illan tarkoitus ei ollut hyvä viski tai hyvä juusto vaan erityisesti näiden yhdistelmä. Itsekin olen joskus kokeillut yhdistää viskiä ja juustoa, tosin siinä kovinkaan hyvin onnistumatta, joten odotin illalta todella uusia kokemuksia. Osallistujia illassa oli noin 60 hlöä, eli iloista puheensorinaa riitti.

Juustot esitteli Martin Aspinwall, paikallisen Canterbury Cheesemongers- kaupan omistaja (www.cheesemongers.co.nz/). Hän oli yhdessä Michaelin kanssa etsinyt todella mielenkiintoiset yhdistelmät. Lisäksi Martin kertoi todella paljon juustoista ja niiden alkuperästä yms.

Illan aluksi Michael yllättäen esitteli minut muille, ja saamani vastaanotto lämmitti todella paljon. Illan lopuksi suoritetussa arvonnassa toimin onnettarena ja pääsin ojentamaan arvonnan voittajalle viskipullon. Onneksi voitto ei osunut omalle kohdalle, olisihan se ollut jo hiukan liian noloa saamani vieraanvaraisuuden jälkeen.

Jokainen juusto ja viski esiteltiin perin pohjin sekä kerrottiin, miksi kyseinen pari oli muodostettu. Neuvottiin myös, miten heidän mielestään kannattaa maistaa viskiä ja juustoa yhdessä. Oppi meni perille ja on pakko myöntää, että todella uskomattomia makuyhdistelmiä löytyi. Muutama viskin ja juuston yhdistelmä oli todellinen makujen harmonia ja ilotulitus.

En paljasta tässä mitä juustoja oli tarjolla, sillä toivon, että
voisimme Suomessa jossain välissä järjestää vastaavan tilaisuuden. Jos ei noin isona niin edes pienemmässä mittakaavassa. Viskeinä illassa oli tarjolla Knappogue Castle 1994 (Bushmills-tislaamosta alunperin), Benriach 12Y, Old Pulteney 12Y, Highland Park 12Y, Mortlach 15Y ja
Lagavulin 16Y.

Mika Hakkarainen
Chch, NZ

LISÄÄ KUVIA >>


Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel