MSP Whisky Society - Nokian ja Nokia Siemens Networksin henkilökunnan epävirallinen viskiseura

MSP Whisky Society perustettiin syksyllä 1999 toimimaan silloisen Nokia Networksin (nyk. Nokia Siemens Networks) ja Nokian vapaamuotoisena viskiseurana. Seuran nimi juontuu siitä Nokia Networksin yksiköstä, jossa suurin osa perustajajäsenistä oli aikanaan töissä: Messaging and Server Platforms (MSP).

Vaikka osa jäsenistä onkin vuosien varrella vaihtanut maata tai työpaikkaa, toiminta on silti jatkunut. Nykyinen noin 30 hengen jäsenistö koostuu pääasiassa edellä mainittujen yritysten työntekijöistä, mutta mukana on myös työpaikkaa vaihtaneita ym. henkilöitä, jotka aikoinaan liittyivät mukaan seuran toimintaan.

Historiaa

Kuusi perustajajäsentä kokoontui syksyllä 1999 silloisen Nokia Networksin Valimotie 1:n toimipisteessä miettimään, miten edistää viskikulttuuria yhdessä - ja tietysti myös maistelemaan viskejä. Seuran ensimmäinen maistelusetti koostui seuraavista viskeistä: Aberlour 100 Proof, The Balvenie Founder's Reserve 10 yo, Bowmore 12 yo, Cragganmore 12 yo, The Macallan 12 yo ja Lagavulin Distillers Edition 1979 (Pedro Ximénez). Viskeistä meille luennoi silloin M. Nurmi.

Tätä seuran perustamiskokousta on seurannut joka vuosi vaihteleva määrä kokouksia, hieman riippuen seuran toimihenkilöiden kiireistä. Olemme myös julkaisseet silloin tällöin sähköpostitse pientä viskitiedotetta nimeltään "MSP Whisky Bulletin". Seuralla ei ole jäsenmaksua, vaan toiminta perustuu puhtaasti siihen, että jokainen maksaa maistelusettinsä itse. Vuonna 2009 MSP Whisky Societystä tuli Suomen Mallaswhiskyseuran virallinen alajaosto ("klubi"), ja samalla kaikkia jäseniä pyydettiin osallistumaan myös SMWS:n hyvin aktiiviseen toimintaan.

Vuonna 1999 pidetyn ensimmäisen kokouksen jälkeen kaikki MSP Whisky Societyn kokoukset on järjestetty pääkaupunkiseudun pubeissa ja ravintoloissa. Alkuvuosina vakituinen kokouspaikkamme oli Vanha Ylioppilastalo, mutta vuosien varrella kokouspaikka on vaihdellut suuresti ja elänyt eri baarien viskivalikoimien ja toimihenkilöiden mukaan.

MSP Whisky Societyn toiminnan aikana olemme tavanneet niin tislaamomestareita, brand ambassadoreita kuin alan suomalaisiakin vaikuttajia. Toiminta on kattanut skotti-, jenkki- ja irlantilaisviskien lisäksi tutustumista myös muihin juomiin. Yksi hauska perinteemme on, että seuran pikkujoulukokouksen teema on aina jotain muuta kuin viski. Näin olemmekin päässeet vuosien varrella sinuiksi muun muassa cocktailien, erilaisten viinien ja calvadoksen kanssa.

Kokouskielenämme on useimmiten englanti, johtuen varsin kansainvälisestä jäsenistöstämme.

Ystävällisin terveisin,

Mika Jansson
Chairman, MSP Whisky Society
1999 - 2010

 

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel